Jaskan Pien olutjoulukalenteri 2017: Luukku 17 – Sonnisaari Stout

Sonnisaari Stout

Tähän mennessä Pien olutjoulukalenteri on ollut melko vaaleapainotteinen, joten nyt on mukava saada maistoon tummimpiakin oluita. Sonnisaaren oluita en ole päässyt montaa maistamaan, mutta niistä maistetuista paistaa esille laatu ja tämä Stout on itse asiassa ensimmäinen arvioni tältä panimolta. Hienoja oluita, joten katsotaan mihin tämä Stout pystyy.

Panimo: Sonnisaari

Panimon sivut: www.sonnisaari.com

Maa: Suomi

Tyyli: Stout

Voltit: 4,5 %

Humalat: Summit, Centennial

Maltaat: Pale, CaraPlus150, Roasted Barley, Ohrahiutale, ChocoMalt, Melanoid, Black

Fiilikset:
Tuoksultaan kuivan paahteinen, espressokahvia, suklaata ja mustaa mallasta. Tyylikäs tuoksu, jossa taustalla keveyttä.

Suussa pyörii kuiva paahteisuus, kylmää vahvaa kahvia ja hedelmäinen humalointi. Kuvittelen jo mielessäni, kuinka tämä toimii loistavasti jossain 5,3 % paikkeilla. Näissä prosenteissa Sonnisaari taikoo siltikin laadukkaan Stoutin, joka ei kompastu edes keveyteensä.

Voisin tokaista, että Sonnisaari Stout on tähän mennessä paras suomalainen maitokauppavahvuinen Stout eli siis tällä hetkellä alle 4,7 %. Sitten kun raja on 5,5 %, niin saadaan paljon laatua myös tämän tyylisissä oluissa maitokauppaan. Tässä tietysti on se puoli, joka päättäjät pelkäävät, että kaikki juopot käy ne hakemassa, niin ei pitäisi rajaa nostaa. Olipa miten on, niin tämä oli hyvä olut näilläkin rajoilla.

Mistä: Saatu Pien -olutkaupalta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *