Saimaan Home Brewer’s Special Copper Mallet Red Ale

Saimaan Home Brewer’s Special Copper Mallet Red Ale

Viime heinäkuussa kävin tuomaroimassa Saimaan Juomatehtaan kotiolutkilpailua, jonka voitti Harri Pukakka oluellaan, jota nyt Saimaan Juomatehtaan valmistamana kaatelen ääntäni kohti (tai no okei. Viikonloppuna tämän join). Kyseinen olut oli omastakin mielestäni kilpailun paras, joten siltäkin osin onnistunut valinta voittajaksi. Nyt tämä voittajaolut on laajemmalla jakelulla isketty saataville ja olut löytyy Alkon käsityöläisolutkattauksesta.

Tarkempi tarina tästä oluesta löytyy Saimaan Juomatehtaan blogista ja tässä sinne linkkiä:
Harri Puhakan matka kotiolutmestariksi

Nyt tarkastan miltä tää maistuu näin niinku isolla pannulla pantuna.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Amber Ale  

Voltit: 5,9 %

Katkerot: 57,4 EBU

Väri: 46,5 EBC

Humalat: Magnum, Perle, Centennial, Cascade, Citra ja Styrian Goldings

Maltaat: Vienna, Red Ale ja Crystal

Fiilikset:

Tuoksussa karemellimallasta, kypsähköä hedelmää ja puuta. Pieni tunkkaisuus häiritsee aromia ja pudottaa yhden pointsin pois.

Matalat hiilihapot tulevat ensimmäisenä esiin. Juoma pyörii suussa ja tarjoaa karamellimaltaista makeutta (ehkäpä jopa liikaakin), pehmeää hedelmää ja loppuliuku kirpeän sitruksinen. Humalointi samanlaista hedelmämössöä, kuin suurin osa Saimaan Pale Aleista eli ei oikein selkeää, vaan sekava kokonaisuus. Karamellinen makeus on tämän oluen hallitsevin osuus ja muutenkin mennään melko lailla maltaat eellä. Oikein juotava olut, vaikka ei olekaan tyylilajissaan kärjessä. Kotiolutkilpailussa maistamani alkuperäinen versio oli tyylilajissaan todella hyvä ja voitto oli täysin ansaittu. Tämä ei olisi kilpailussa pärjännyt, vaikka ihan ok olut onkin.

Mistä: Yhden pullon ostin ja sitten sain panimolta. Nyt en ihan osaa sanoa kumpi tässä arvioinnissa on, mutta samaa tavaraahan tää on. Saatavilla Alkosta (3,99 € / 0,33 l pullo)

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *