Vakka-Suomen Prykmestar TalviBock

Vakka-Suomen Prykmestar TalviBock

Vakka-Suomen Panimo ja saksalaiset oluttyylit ovat timanttisen kova yhdistelmä. Tuo on lause, jonka olen sanonut lukuisia kertoja, mutta ei se vielä ole kulunut loppuun, koska se on totta. Vuosi sitten joulun aikoihin VASPilta tuli Alkoon Prykmestar Vahva JouluBock, joka ei itselleni täysin uponnut neilikkansa takia. Kirjoitin arviossani näin ”Tyylilajina yksi suosikkejani ja olisikin mahtava maistaa miltä Vakka-Suomen Panimon Doppelbock maistuisi ilman neilikkaa. VASP on ylivoimainen valmistamaan näitä saksalaisia oluita, mitä tulee suomalaisiin pienpanimoihin eli uskon tämän olevan vielä parempi aivan naturel.”

No nyt sitä sitten on aivan naturel ja OlutExpossa otinkin ensityypit tähän juomaan. Nousi yhdeksi tapahtuman suosikeistani.

KalaHarrin (isäukkoni) kanssa tätä maistoimme ennen joulua ja vaalean Lagerin lipittäjälle upposi erittäin hienosti. Hän ei kuitenkaan tummista oluista ole tykännyt, mutta tästä tykkäsi. Soitti ennen jouluaattoa, että kerroppas mitä tummaa olutta me juotiin? Se oli hemmetin hyvää. Kerroin sen olevan Prykmestar TalviBock ja sinne se ukkeli ryntäsi Alkoon sitä hakemaan. Tarina ei kerro, että kuinka se aattona sitten uudestaan maistettua toimi.

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 9,2 %

Katkerot: 32,1 EBU

Väri: 109,0 EBC

Fiilikset:

Tuoksussa makeaa maltaisuutta, kaakaota ja tummaa suklaata. Mallasta on paljon ja hyvin tumman puhuvaa. Tausta pyyhkii sieraimia sellaisella navettaisella vivahteella. Voimaa uhkuva tuoksu.

Makeus tulee ensimmäisenä esiin, kun siemaisen ensimmäinen kulauksen makuhermojeni lävitse kohti kurkkua. Tämä makeus ei vedä överiksi, vaan pysymme hallitulla alueella. Ruohoinen riipaisu humalointia antaa TalviBockille luonnetta ja kokonaisuutena pelottavan helposti juotava olut 9,2 prossan tehoihin nähden. Yllättävän kevyen oloinen näihin prosentteihin, mutta tässä tyylissä erittäin onnistunut olut.

Mistä: Alkosta ostettu

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 38/50
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *