Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 23.luukku: Omnipollo Selassie

Omnipollo Selassie

Etiopialaista kahvia ja vaniljatankoja. Ei kuulosta paskemmalta, kun ajattelee että niitä löytyy tästä loistavan ruotsalaisen panimon Imperial Stoutista.

Panimo: Omnipollo (Pantu Crazy Mountain Brewing Company)

Maa: Ruotsi

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 11,0 %

Fiilikset:

Ensinuuhkaisu on kuin tuulahdus kaikesta hyvästä mitä maa päällään kantaa. Tämä tuoksu on vaan jotenkin, niin huumaava, että jos maku ei ole vähääkään keskivertoa parempi niin edessä on suuri pettymys. Jos tämä olut ei makumaailmaltaan hurmaa, niin taidan siirtyä maistelemaan muita juomia. Tuoksu on pehmeän mokkakahvinen, jossa vaniljaa ja sen kahvimukin viereen tassille on asetettu kaksi palaa 70% suklaata. Hörpin tätä mokkaista kahvia ja haukkaan välillä pienen palan suklaata –siltä tämä tuoksuu. Täyden kympin tuoksu.

Makumaailma on tuoksuun nähden jopa yllättävä. Tässä on loistavan oluen piirteet piirrettynä tarkasti, mutta reilu humalointi pureutuu kitalakeen ja se hieman vie nautintoa. Tuoksun jälkeen odotukset olivat samenttisen pehmeän jälkiruoan perässä, mutta siinä emme ole. En kuitenkaan ole pettynyt, koska lasissani on hyvin todennäköisesti yksi parhaista tämän olutjoulukalenterin oluista. Alkoholi tuulahtaa sieraimiini hetken ennen kuin se kaatuu suuhuni. Vaniljaa reilut annokset, mutta se ei humaloinnin kanssa ole tässä mikään täydellinen pari. Loistava olut, mutta maku ei vaan pysy tuoksun tasolla.

Pisteet:
Tuoksu: 10/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 42/50

One thought on “Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 23.luukku: Omnipollo Selassie

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *