Panimo Honkavuori Kukkahattu Special Ale

Panimo Honkavuori Kukkahattu Special Ale

Onhan tää etiketti hieno ja oluen nimi mitä mainioin. Kaupan oluthyllystä erottuu ja kääntää suun hymyyn. Kukkahattu Special Ale pistää kiinnostamaan, mutta näin olutharrastajana epäilyttämään toimivuutta. Tässä on käytetty mesiangervoa. Mietin mielessäni miltä mesiangervo tuoksuu. Makuja en viitsi ruveta muistini sopukoista kaivamaan, koska en usko että olisin aikaisemmin mesiangervoa maistanut. Oluissa käytetyt mausteet ja yrtit herättävät allekirjoittaneessa aina pientä epäilystä, joten pienellä varauksella availemaan pulloa.

Panimon sivuilta:
” Mesiangervon kasvu kukintaikäiseksi voi kestää jopa kymmenen vuotta. Mutta kun se aika koittaa, niin mesiangervon kuohuva kukinto muodostaa olennaisen osan suomalaisen keskikesän kukkaloistosta. Lajilla on pitkä ja monimuotoinen historia hyötykasvina mm. salaattina, rohtona, hajusteena ja oluen mausteena. Tällä mesiangervolla maustetulla kausioluella haluamme kunnioittaa vuosisataista luonnonkasvien hyötykäyttöä. Kukkahattu on parhaimmillaan nautittuna viileänä, joskin sen kukkaisluonne korostuu oluen hieman lämmetessä. Pyöräytä olutta lasissa kevyesti ennen maistamista ja nuuhkaise, voit tuntea kesäisen mesiangervoniityn hunajaista, vaniljaan taittuvaa tuoksua ilmassa.”

Panimo: Panimo Honkavuori

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu Olut

Voltit: 4,2 %

Fiilikset:

Tuoksu on yrttinen ja aika neutraali. Tuoksuu kesäiseltä niityltä.

Maku on kyllä Special, enkä lähtisi sanomaan että hyvällä tavalla. Suutuntumaltaan vetinen ja maku on yrttisen kitkerä. Pieni paahteisuus ja pähkinöitä. En kyllä keksi mitään kehuttavaa tästä oluesta. Erittäin kepoinen ja erikoinen liemi. Hyvin todennäköisesti en tykkää mesiangervon mausta. Kehnoin olut Panimo Honkavuorelta tähän mennessä.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku:4 /10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 24/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *