Alkon pienpanimokattaus 2017 ja Jaskan pohdintaa

Alkon valikoimaan saapuu lähiviikkojen aikana kiva kattaus suomalaisia pienpanimo-oluita. Tsekkasin listan läpi ja raapustelin ajatukseni näistä oluista. Saa nähä, että mitä tulee poimittua maistoon. Ajatuksissa ei ole lähdetty hirmu syvällisesti pohdiskelemaan, vaan olen kirjoittanut omat ensireaktioni näitä oluita kohtaan, kun kyseisen oluen vähäisiä tietoja selailin. Kiva sitten nähdä kuinka ajatukset muuttuvat, kun näitä maistelee.

Flying Dutchman Flip Flopped White Socked Strong Hopped White IPA
5,5%
White IPA
4,10€ / 0,33l

Suomen hollantilaisin pienpanimo ja White IPA. Itse en ole oikein päässyt sisälle tähän White IPA –juttuun. Paria ihan ok hyvää oon maistanut, mutta vielä odottaa sitä oikein kunnon iskua vai onko sellaista?

Hiisi Pirunpelto Kivibock
6,5%
Steinbier
4,99€ / 0,33l

Steinbier eli Kiviolut. Pirunpelto on olut, joka jo valmistusvaiheessa on mennyt ihan kiville. Kiinnostaa!


Iso-Kallan Bière de Garde
7,0%
Biere de Garde
5,66€ / 0,5l

Savolainen Bière de Garde ei aivan joka päivä vastaan tule, eikä kyllä ylipäätään muuallakaan päin Suomea valmistettu tämän tyylilajin edustaja.

Kallio Brewery & Birra Amiata Madáhàn Tropical Milk IPA
7,0%
India Pale Ale
5,34€ / 0,33l

Tropical Milk IPA!!! Laktoosivamman omaavana immeisenä vatsassani jo pelkkä ajatus pyöräytti sisäelimiäni. Onks tää LIPA eli Lactose India Pale Ale?  Näin ajatuksen tasolla en vielä ole vakuuttunut idean toimivuudesta.

Kimito Brewing Brown Ale
5,6%
Brown Ale
4,48€ / 0,33l

Kimito Brewingin tuotteet ovat minulta maistamatta ja vähitellen tämä tyylilajikin ruvennut maistumaan. Saatasko peli auki tämän panimon osalta tällä oluella?

Laitilan Savu India Pale Ale5,9%
Savuolut (IPA)
3,98€ / 0,33l

IPA ja Savu. Yhdistelmä, joka ei usein kohtaa ja sitä miettiikin onko siihen syynsä? Kumpikin uppoaa allekirjoittaneelle erikseen ja tämä tarjoaa mahdollisuuden kokeilla niitä yhdessä. Hieman epäilyttää.

Lammin Sahti Hippiäinen7,0%
Traditional Ale
5,84€ / 0,33l

Lammin Sahti, Lammin Sahti ja Lammin Sahti. Hattuni nousee tätä panimoa kohtaan ja heidän tuotteitaan. Alkon valikoimaan heillä on taas tarjota näiden pienpanimokekkereihin mielenkiintoinen juoma. Aikaisemmilla kerroilla ovat olleet maistuvia. Hippiäinen ei tuskin tule olemaan poikkeus, vaan takuu varmaa Lammin Sahdin taikuutta.


Malmgård Amarillo Tripel
9,0%
Tripel
5,98€ / 0,5l

Olutharrastukseni alkuaikoina Amarillo nousi humalalajikkeissa yhdeksi suureksi suosikikseni. Malmgård teki jo Emmer Tripelillään yhden hienoimmista Suomibelgioluista, joten tältäkin on lupa odottaa laatua.


Mallaskosken Black Blueberry Wheat
6,0%
Wheat Ale
4,49€ / 0,33l

Hmmmmm! Moni tietää ajatukseni näistä marja + olutviritelmistä (poislukien Lambicit). Musta, mustikka ja vehnä kuulostaa jotenkin hyvin perverssiltä ajatukselta, että tässä vaiheessa ei oikein osaa sen enempää kommentoida. Tähän mennessä ainakaan itsellä ei ole mustikka toiminut oluessa.

Mathildedalin Kyläpanimo Kevät
5,5%
Saison
4,89€ / 0,33l

Mathildedalin Kyläpanimo osoitti Pirske –nimisellä oluellaan, että belgit taittuvat panimon pannuissa nätisti, täten Kevät voikin olla niinkin lähellä, kuin Alkon hyllyssä.

Mufloni Doppel-Apfel Weizenbock
9,0%
Weizenbock
5,98€ / 0,33l

9,0 prossanen omenatorttuinen vehnäbock kuulostaa jälkiruoalta, jota talvi-iltojen ratoksi voisi siemailla takkatulen lämmössä.

Mustan Virran Pistolekors Porter
7,0%
Porter
6,46€ / 0,33l

Sijainniltaan Musta Virran Panimo on yksi lähimpiä meikäläiselle, siltikään en ole vielä maistanut panimon tuotteita. Pistolekors Porter voisikin olla avaus tämän panimon tuotteisiin.

Nokian Keisari One-Off Nunna Belgian Dark Strong Ale
8,0%
Belgian Strong Ale
3,72€ / 0,33l

Harvassa on ne hetken, kun Nokian Panimolta tulee maitokauppaa vahvempaa. Belgian Dark Strong Ale täytyy testata jo siinä omassa harvinaisuudessaan.

Pyynikin Bourbon Barrel Aged Imperial Stout
13,0%
Imperial Stout
8,71€ / 0,33l

Pyynikin Imperial Stout oli kyllä hyvä ja nyt on tarjolla tynnyriversio. En epäile oluen hyvyyttä, koska pyynikkiläisiltä onnistuu tummat oluet. Lähes 9 egeä pikku pullosta on kuitenkin melko kova hinta.

Rekolan Panimo Kaffe Stout
5,5%
Milk Stout
5,96€ / 0,5l

Tällainen pullo jo jääkaapissa odottaakin maistoa ja Milk Stoutit kyllä itselle maistuvat, vaikka laktoosi onkin pieni peikko.

Ruosniemen Panimo Komissaari Belgi
8,5%
Tripel
5,32€ / 0,33l

Tämän kattauksen toinen Tripel tulee Ruosniemen Panimolta. Hienoa nähdä, että myös kotimaisten panimoiden rintamassa alkaa vähitellen yhä enemmän löytyä belgialaisia oluita.

Saimaan Brewer’s Special Copper Mallet Red Ale
5,9%
Amber Ale
3,99€ / 0,33l

Copper Mallet Red Ale voitti Suomen kotiolutmestari –olutkilpailun ja oluella kisaan oli osallistunut kotkalainen Harri Puhakka. Itse kuuluin kilpailun tuomaristoon ja tämä olut oli myös mielestäni kilpailun paras olut. Suosittelen!

Stallhagen Raspberry Stout
6,0%
Stout
3,45€ / 0,33l

VadelmaStout?!?! Stouteista tykkään kuin Simo piimästä, mutta vadelma ei itselle toimi oikeastaan missään muodossa.

Suomenlinnan Panimo Zander Stout
8,0%
Stout
6,07€ / 0,5l

Olen Zanderiin tutustunut sen 7,5 prosenttisessa muodossa ja pätevä eväs. Nyt Alkoon 8,0 % versio, eikä epäilystä etteikö toimisi.

Vakka-Suomen Panimo Prykmestar Saazer Pils
5,7%
Pils
4,95€ / 0,5l

VASPin Prykmestar Luomupils on tyylilajinsa yksi parhaita. Prykmestar Saazer Pils on hyvin todennäköisesti sellainen olut, jonka nimeen uskalla laittaa koko vähäisen maineeni.

Kuulin juttua, ettei tässä olisi vielä kaikki. No niitä sitten tänne lisäilen sitä mukaan, kun niitä putkahtelee.

4 thoughts on “Alkon pienpanimokattaus 2017 ja Jaskan pohdintaa

  1. Kiva kun omaa pohdintaa eikä tiedotetekstiä. Samaan malliin jaska ja tsemppiä. Toivottavasti jaksat vielä.

    1. Kiitos! Kyllä minä jaksan ja nyt tiedän että kuinka jutut tulee jatkossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *