Bryggeri Helsinki VUOSISATA

Bryggeri Helsinki VUOSISATA

Vuosi 2017 aloitetaan juhlallisesti vuosisata-oluella. Tämä vuosi tulee olemaan niin paljon täynnä Suomi100-juttuja, että olen jo valmiiksi saanut siitä yliannostuksen. Tämä yliannostus tulee siitä, kun tänä vuonna tullaan myymään kaikkea paskaa Suomi100 –merkin alla, jotka ei sinne kuulu. Oluen Suomi100-tuotteena ymmärrän hyvin, koska sillä on pitkät perinteet maassamme. Onhan se luonnollisesti mahtavaa, että Suomi täyttää 100 vuotta, mutta kyllähän me tiedetään tämän menevän överiksi.

JaskanKaljat5 -kampanja?
Pitäisikö vetää käyntiin myös oma kampanja JaskanKaljat5, kun blogini täyttää 6. elokuuta viisi vuotta. Heh heh! No se kuitenkin tästä Suomisatasesta ja nyt Vuosisata lasissa painetaan vuoden ensimmäisen olutarvion kimppuun.

Bryggeri Helsinki on juhlan kunniaksi valmistanut Trippelbockin (näin he itse kuvailevat), jossa kunnioitettavan korkea alkoholiprosentti. 10 % taitaakin olla vahvin suomalainen Lager-olut tähän mennessä. Korjatkaa jos olen väärässä ja tapana on myös olla.

Panimo: Bryggeri Helsinki

Maa: Suomi

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 10,0 %

Katkerot: 27,0 EBU

Väri: 77,9 EBC

Fiilikset:

Tuoksussa paahteisuutta ja kypsää tummaa hedelmää. Huokuu voimaa, mutta pientä metallisuutta havaittavissa. Makean maltainen.

Maultaan makea, tumman hedelmäinen ja paahteisen maltainen. Vuosisata tarjoaa suomalaisiin Doppelbockeihin saman minkä vähän aikaa sitten maistamani Schloss Eggenberg Samichlaus on tarjoillut koko maailmalle. Tuhdin makean paahdepakkauksen joka vääntää suun hymyyn ja hymyn lomasta kuuluu sana VAU! Nyt kyllä tykkään. Pieni tuoksun ja maun metallisuus antavat takapakkia, mutta se pakitus ei paljon paina, kun tämä olut saa heti kärkeen vuoden tähän mennessä suurimmat pisteet.

Mistä: Saatu panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 41/50
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *