Pari alkoholitonta olutta: Gotlands Easy Rider Bulldog vs. Munkebo Högni APA

Sain maistooni pari erilaista alkoholitonta olutta. Näitä holittomia on mukava maistaa, koska mielenkiinnolla odotan sitä hetkeä, että eteeni tulee hyvä alkoholiton olut. Nämä tilanteet ovat olleet erittäin harvassa ja ainoastaan Bavaria 0,0 WIT on ollut sellainen olut, jota voi juoda aivan irvistelemättä. Kaikki muut noin parisenkymmentä ovat jollain osalla puistattaneet. Nyt sitten lähdetään hakemaan tyypit parista oluesta, joista toinen tulee Ruotsista ja toinen Tanskasta. Mennään IPA ja APA –linjalla, joka monesti menee humalamehupuolelle. Katsotaan, kuinka nyt onnistutaan.

Gotlands Easy Rider Bulldog

Panimo: Gotlands Bryggeri

Maa: Ruotsi

Tyyli: Alkoholiton IPA

Voltit: 0,4 %

Katkerot: 55 EBU

Humalat: Citra, Galaxy ja Pacific Jade

Maltaat: Vehnä, Caramel ja Bulldog Pale Ale

Fiilikset:

Tuoksussa sitruksista humalamössöä ja metallia. Ei ainakaan tuoksu herätä riemun kiljahduksia.

Maultaan sellainen sitruksinen humalamehu, jota pelkäsin. Jälkimaku perinteinen alkoholittomien pistävä ja metallinen. Suuhun jää pitkäksi aikaa pyörimään pistävää kitkeryyttä, jonka takia tämä ei ole niin miellyttävä nautittava. Olutta kun kaataa suuhun, niin toimii siihen asti, kun sen nielaisee. Sitten vetää suun irvistykseen. Ei hyvä!

En lähde pisteyttämään. Tämä ei ollut omaan suuhuni hyvä alkoholiton olut.

Sitten suunnataan Tanskaan.

Munkebo Högni APA

Panimo: Munkebo Mikrobryg

Maa: Tanska

Tyyli: Alkoholiton APA

Voltit: 0,0 %

Katkerot: 35 EBU

Humalat: Cascade, Nugget, Citra, Simcoe

Muuta: Gluteeniton

Fiilikset:
Tuoksu on sitruksista ja makeaa pomeloa. Mielenkiintoista, mutta muuta tuoksusta ei heti löydykään. Oluen lämmitessä hiiva puskee esille ja alun hyvä fiilis alkaa olla vain muisto. Tuoksu muuttuu etovaksi pullataikinan ja pilaantuneen appelsiinin sekoitukseksi.

Maku on kyllä puistattava. Hiivaa, vichyä ja hento sitrus. Tuoksu oli alkuun lupaava, mutta ensimmäinen hörppy paljastaa sen, että nyt lasissani on yksi epämiellyttävimpiä alkoholittomia oluita ikinä. Kylmäväreet siivättävät juoman kurkkuuni ja vetää sanattomaksi. Harvoin jää olut juomatta, mutta en vaan saa tätä alas. Huonoin alkoholiton olut tähän mennessä tai sitten tässä oli jotain vikaa. Jos jotain hyvää, niin tämä oli gluteeniton. Muistakaa myös, että vesi on myös gluteenitonta ja huomattavasti parempi vaihtoehto.

Lyhyt yhteenveto: Ajatukseni alkoholittomia oluita kohtaan ei ainakaan näiden kahden oluen osalta kokenut minkäänlaista positiivista ajatusmaailman muutosta. Täten jatkan uusien alkoholittomien oluiden metsästystä ja suatanpa maistella välillä myös jotain missä on prosentteja.

One thought on “Pari alkoholitonta olutta: Gotlands Easy Rider Bulldog vs. Munkebo Högni APA

  1. Sokereiden ja hiilareiden määrät juomavalmiissa oluessa?

    Missä ruokakaupois myydään ja mihin hintaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *