Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 11.luukku: Oppigårds Thurbo Double IPA

Oppigårds Thurbo Double IPA

Puhuttaessa ruotsalaisista panimoista itselläni nousee kaksi ylitse muiden. Kumpikin alkavat vielä samalla kirjaimella eli Omnipollo ja Oppigårds. Onhan Ruotsissa paljon muitakin hyviä, mutta nämä kaksi ovat minulle antaneet eniten hienoja makuelämyksiä. 11. luukku toi mukanaan Oppigårdsin Thurbo Double IPAn, joka on nyt kolmatta kertaa itselläni maistossa ja vihdoin saan siitä kirjoitettua blogiini. Aikaisemmilla kerroilla on mennyt vaan makustellessa. Noilla maistelukerroilla tämä olut on itselleni toiminut erittäin hyvin ja Thurbo onkin tyylilajissaan omissa listoissani korkealla. Nyt kun kyseessä on kolmas kerta, niin eikös se toden sano?

Panimo: Oppigårs Bryggeri

Maa: Ruotsi

Tyyli: Double IPA

Voltit: 8,5 %

Katkerot: 74 EBU

Humalat: Chinook, Nugget, Columbus, Cascade ja Citra

Maltaat: Pilsner ja Munchener

Fiilikset:

Tuoksussa trooppista hedelmää ja männynneulasia. Makean karamellinen ja persikkaa.

Maku greippinen, trooppista pehmeää hedelmää ja mäntymetsää. Olen aina tykännyt Thurbosta ja toimii taas kerran. Yksinkertaisesti sanottuna: Loistava!

Tasapainoinen olut, jossa mallasta löytyy ja humalointi reilua. Suutuntuma on hyvin täyteläinen.Thurbon tasapainoisuus on tämän oluen kulmakivi. Paksuhkoa hedelmänektaria, jossa humalointi pureutuu suuhun, mutta ei kuitenkaan iske tajua kankaalle. Mallasrunko kantaa nätisti humalan taakkaa.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *