Jaskan olutjoulukalenteri 2016: 12.luukku: Lervig Passion Tang

Lervig Passion Tang

Luukku 12 ja sieltä norjalaisen Lervigin Sour Ale. Tyylilaji kiinnostaa ja kiehtoo itseäni. Panimona Lervig on tähän mennessä ollut itselleni sellainen ettei täysosumia ole oikein tullut. Parasta Lervigin panimon ovat siellä valmistetut loistavat Mikkeller Beer Geekit, mutta oma tuotanto ei ole (ainakaan vielä) täysin vakuuttanut.

Panimo: Lervig Aktiebryggeri

Maa: Norja

Tyyli: Sour Ale

Voltit: 7,0 %

Fiilikset:
Sieraimeni ottavat ensituntumat tähän juomaan ja VAU! Tämä on todellakin sitä mitä etiketissä lukee eli Passionhedelmää ja paljon. Tuoksusta tulee mieleen nuoruudessani useita kertoja lipittämäni Olvin Honolulu –limonadi, jossa myös oli passionhedelmää. Kuin paluu nuoruuteen. Taustalla viipyvästi pientä happamuutta.

Maku on aivan toista maata. Ei maistu edellä mainitulta limulta, vaan happamuus reilua ja melko kuivahko olut. Tuoksun makeus saattaa maun puolella säikäyttää maistelijan, koska maku ei todellakaan ole hirveän makea. Kevyt ja kyllähän sieltä vähitellen alkaa passionhedelmääkin löytymään. Oikein kelpo olut, mutta ei vieläkään täysin vakuuta panimon tuotteista.

Kuva: www.beerlabels.es

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 30/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *