Sori Brewing Vanilla Cake Fever

Sori Brewing Vanilla Cake Fever

Sori Brewingilta saapui muutama päivä sitten uusimmat oluet maistettavaksi ja yksi näistä oluista on tämä nyt arvioinnissa oleva Vanilla Cake Fever. Kyseessä 9,9 % Imperial (Baltic) Porter. Tässä alla on panimon infoa oluesta ja sitten arvion kimppuun.

Pullon mukana tulleen lähetteen teksti:
”Vanilla Cake Fever on suuri ja täyteläinen Imperial Baltic Porter, jonka makumaailmaa hallitsevat tumma suklaa ja eksoottinen vanilja. Tämän oluen tekemisessä ei työtunteja laskettu. Tälle sopii kaveriksi savuiset aromit ja rasvaiset juustot. Jälkiruuista parittaisimme tämän vaniljajäätelön, espresson tai muiden kahvisten herkkujen kanssa.”

Panimon sivuilta:

” Vanilla Cake Fever is a massive and full-flavored Imperial Baltic Porter with astonishing dark chocolate and exotic vanilla characters. Again one of those beers where we did not count the hours making this. This beer is so tremendous that it can be paired with smoky aromas and very creamy cheeses. We would also pair this with desserts like vanilla ice cream, espresso and other coffee flavored desserts.”

Panimo: Sori Brewing

Maa: Viro

Tyyli: Imperial Porter

Voltit: 9,9 %

Fiilikset:

Reilusti vaahtoava olut, jossa pohjalla haihtuvia.

Tuoksu on kuin toisesta maailmasta! Maagisen hieno! Pehmeää suklaata, mokkakahvia ja vaniljaa. Parhaiten tuoksuvia oluita pitkään aikaan. Tätä voisi nuuhkia vaikka loputtomiin. Huumaava aromi.


Makujen kirjo vaihtelee laidasta laitaan jo yhden hörpyn aikana. Pehmeää vaniljaa ja sitten kylmää Espressoa. Humalointi hieman sitruksinen ja jättää kielen päälle pitkäksi aikaa katkerot pyörimään. Makumaailma on tuoksuun nähden todella raju. Oluen prosentit tuntuvat. Taustalla suolaista salmiakkia ja paahteisuus kuivahkoa. Tummaa hedelmää.

Tuoksu ja maku eivät balanssissa. Tuoksusta tykkään huomattavasti enemmän kuin mausta. Makuskaala liian kulmikas. Onhan kyseessä hyvä olut, mutta tuoksu vaan nosti odotukset entistä ylemmäksi, jolloin odotusarvo loistavasti oluesta tipahti hyvään olueeseen. Kellariin kypsymään ja saattaisi hieman pehmentyä.

Mistä: Saatu panimolta. Saatavilla Alkosta.

Pisteet:
Tuoksu: 10/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 36/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *