Hiisi Ruisperkele

Hiisi Ruisperkele

No nyt on oluella sellainen nimi, että oksat pois. Nimi kumpuaa vahvaa asennetta ja antaa oluelle jo tietyn odotusarvon. En mitenkään voisi kuvitella, että tuolla nimellä tarjoillaan, joku Radler tai vastaava. Eikä Hiisi todellakaan sitä tee, vaan iskee pöytään (tai siis Alkon valikoimaan) 8,5 % Tupla IPAn. Otataanpas testiin kuinka perkeleellinen tämä Ruisperkele lopulta on.

Panimo: Panimo Hiisi

Maa: Suomi

Tyyli: Double IPA

Voltit: 8,5 %

Kantavierre: 17,1 %

Katkerot: 81,3 EBU

Väri: 20,3 EBC

Humalat: Chinook ja Simcoe

Maltaat: Pilsner-, pale ale-, ruis- ja crystalmaltaat, ruishiutaleet

Fiilikset:
Tuoksussa huokuu rukiinen kuivuus ja kypsää hedelmää. Sieraimet kertovat, että prosentteja tästä löytyy. Humalointi greippinen, havumetsäinen ja iskee perkeleellisellä voimalla kohti klyyvaria.

Makumaailma on vahvan rukiin ja hedelmänektarin sekoitus. Ruis hyökkää voimakkaasti ja vie mukanaan juotavuutta. Antaa kyllä vastapainoksi nimelle vastinetta, mutta eihän tää pidä olla nopeasti kulauteltava olut, vaan hitaasti nautiskeltava juoma, jossa paljon makua. Ruista on paljon, mutta tässä on myös kaikkea muutakin vähintäänkin yhtä paljon. Voimakas humalointi on nätisti balanssissa rukiin kanssa ja mallasrunko kantaa raskaan taakan kiitettävästi.

Ruis on oluessa hankala raaka-aine (siis ainakin omasta mielestäni), mutta Hiisin hemmot ovat taidokkaasti valjastaneet perkeleellisen rukiin ja rakentaneet tasapainoisen laatuoluen. Hieno tuote, jonka makumaailma on sitä nimi antaa olettaa.

Kuva: panimohiisi.fi

Mistä: Alko, K-Citymarket Pilkko, Joensuu

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

2 thoughts on “Hiisi Ruisperkele

  1. Tuolloin muutama vuosi sitten maustelin kyseisen olusen! Jäi kovin kaivertamaan mieltäni, koska ajankuluessa on vaikutelmani oluen erinomaisuudesta vain vahvistunut!
    Nytkin onkin hieno juttu se, että panimon tuote olis saatavilla Alkosta 8.4.21.
    Ollako vaiko ei?

  2. Tuolloin muutama vuosi sitten maustelin kyseisen olusen! Jäi kovin kaivertamaan mieltäni, koska ajankuluessa on vaikutelmani oluen erinomaisuudesta vain vahvistunut!
    Nytkin onkin hieno juttu se, että panimon tuote olis saatavilla Alkosta 8.4.21.
    Ollako vaiko ei?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *