Burgeria ja olutta Bryggeri Helsingissä!

Tein viime viikolla vuorokauden mittaisen reissun Helsinkiin ja ennen reissuun lähtöä mietin, että mikä olisi ensimmäinen paikka, jossa haluaisin visiittini aikana käydä. Paikaksi valitsin Bryggeri Helsingin ja siellä rupattelin pitkät tovit paikan ravintolapäällikön Olutsommelier Olli Majasen kanssa. Rupattelun ohessa maistoimme myös muutamia oluita mm. Bryggeri Helsingin Vuosisata –nimistä olutta. Tästä oluesta tarkempi arvio tulossa. Bryggeri Helsingin ruoat ovat aivan sieltä parhaasta päästä, joten hölmöhän mie oisin ellen samalla olisi myös syönyt siellä. Tilasin maisteluannokset kuudesta heidän omasta oluesta ja Juusto-sipuliburgerin & maalaisranskalaiset.

Bryggeri Helsingin sivuilta kuvaus eväästä:
”Juusto-sipuliburgeri ja maalaisranskalaisia
Laavakivigrillissä grillattu naudanlihapihvi, Mustaleima Emmental-juustoa, runsaasti paistettua sipulia ja tomaattirelissiä.”

 
Kommenttini maistamistani oluista:
Rauchweizen: Tuoksussa savua ja banaania. Maultaan makea, banaania ja nätti savuisuus. Maut balanssissa. Miellyttävä savuweizen.

IPA: Tuoksu yllättävän mieto ja greippi päällimmäisenä.  Maussa hallitsee sitrushedelmät. Viljaa ja karamellia. Hieman liian kevytrunko.

Plain Porter: Tuoksu kuivaa paahdetta ja pannukahvia. Nokea ja pientä savua. Miellyttävä. Jättää kivasti suun kuivaksi. Tämän sixpäkin suosikki.

Sylvia: Tuoksussa puuta ja pähkinää. Tummaa hedelmää ja hieman paahteisuutta. Suutuntuma starttaa kevyenä ja on hieman vetinen. Pähkinää ja puuta, kuten tuoksussa. Jää vähän jalkoihin keveytensä takia. Ilman ruokaa tämä olut ei toimi, mutta esim. tämän burgerin kanssa pääsi enemmän oikeuksiinsa.

Dunkel: Tuoksu on paahteista mallasta. Maussa suuta kuivuu ja paahteisuus & makeus hallitsee. Laadukas Tumma Lager.

Näistä juomista tuon syömäni burgerin kanssa parhaiten toimi Dunkel, koska oluen makeus ja paahteisuus kulki hyvin burgerin paistetun sipulin rinnalla.

Entäs se burger?
Burger oli erittäin maistuva. Pihvi mehevä ja kypsyys täydellinen. Pieni miinus tulee sämpylästä, joka oli aavistuksen liian kuiva. Muuten makumaailma oli täydessä tikissään. Paistettua sipulia oli reilusti ja se oli sopivan makeaa & pehmeää. Ranskalaiset olivat sopivan rapsakoita ja hyvin maustettuja. Niin uskomattomalta, kuin kuulostaakin, niin harvoista paikoista saa oikein hyviä ranskalaisia ja nämä oli juurikin niitä hyviä.

Bryggeri Helsinki on paikkana viihtyisä ja sinne on aina yhtä mukava mennä käymään. Siellä on ruoka mietitty tarkoin toimimaan panimon oluiden kanssa ja se jos mikä parhainta olutkulttuuria. En sano tätä pelkästään yhden burgerin perusteella, vaan olen useammankin kerran käynyt siellä syömässä. Vahva suositus!

Siinä oli Helsingin reissun ensimmäinen etappi. Lisää juttua luvassa!!!

2 thoughts on “Burgeria ja olutta Bryggeri Helsingissä!

  1. Oletko käynyt ikinä Il Birrificiossa? Siellä on kans olut ja ruoka mietitty hyvin yksiin. Paikan makkarat toimii hiton hyvin. Paremmin kuin oluet, mutta on niissäkin onnistumisia.

    1. Olen käynyt kerran oluella, mutta ehdottomasti pitää joku kerta testata myös ruokaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *