Mallaskosken OktoberRauch

Mallaskosken OktoberRauch

Oktoberfest 2016 starttaa 17.9. ja Mallaskosken Panimo tarjoilee tätä suuren suurta oluttapahtumaan silmällä pitäen hieman peruskaavasta poikkeavan Oktoberfestoluen. Perus Oktoberfestolut on saanut kaverikseen hieman savumallasta. Kyllähän minulle savuiset juomat maistuu, joten mukisematta kaatelen OktoberRauchin mukiin.

Panimon sivuilta:
”Oktoberrauch on puolitumma lagerolut, jonka valmistuksessa on käytetty savumaltaita tuomaan oluelle persoonallisuutta. Kuten aidoissa Oktoberfest-oluissa, myös tässä oluessa juotavuus on ensiluokkainen. Tuoksussa on pehmeää savuisuutta ja maussa runsasta ohraisuutta sekä miellyttävä loppupuraisu.”

Panimo: Mallaskosken Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Oktoberfest

Voltit: 5,8 %

Kantavierre: 14,9 %

Katkerot: 20,7 EBU

Väri: 27,3 EBC

Humalat: Perle

Maltaat: Pilsner, Savumallas, Cara pale, Chokolate

Fiilikset:

Tuoksussa savupalvikinkkua ja ruohoisuutta. Makean hedelmäinen ja leipäisä.

Maultaan makeahkon maltainen, kevyet & pehmeät hiilihapot. Ruohoinen humalointi ja hieman pöytäkaljan vivahteita. Savuisuus on selkeää, mutta melko hentoa. Kelpoa Oktoberfestiä pienellä savuvivahteella. Suutuntuma on sellainen, jossa petraamista ja se jää hieman liian kepoiseksi. Savuisuus olisi saanut olla rönskimmalla otteella mukana, koska se on tämän oluen the juttu!

Mistä: Sain panimolta. Saatavilla Alkot kautta maan.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 33/50

2 thoughts on “Mallaskosken OktoberRauch

  1. On ehkä väärin verrata tätä mallaskosken muihin oluisiin, niin eri tyylien vuoksi. Kesäinen rainy summer oli hieno olut, sitten tuli wipa joka oli selkeästi heikohko, tämä olut taas nosti omia mallaskosken osakkeita. Toki sitä savua olisi saanut olla paljon enemmän, nyt se miltei puuttui tyystin.

    1. Olen samaa mieltä kanssasi. Rainy Summer oli kyllä hieno ja wipa taas melko kehno. Tämä on sitten sieltä paremmasta päästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *