Saimaa Brewer’s Special Pacific Pale Ale

Saimaa Brewer’s Special Pacific Pale Ale

Mikkelistä kajahtaa syksyyn uutta olutta ja heti arviointiin ensimmäinen. Uusia oluita tulee kuusi, joista viisi mahtuu maitokauppamuottiin ja yksi menee sen yli. Heittelin tuossa päivällä jo hieman juttua Facebookin puolelle näistä uutuuksista ja laitetaan vielä näkyville tännekin niitä varten joilla ei ole Some käytössä.

Saimaan Juomatehtaan uutuudet syksy 2016:

Marsalkka Golden Ale Suodattamaton: Aikaisempi versio tästä oluesta oli suodatettu, joten nyt sitten maistamaan suodattamatonta.

Brewer’s Special Joker Hop Ale 8: Ensimmäinen isossa tölkissä saatavilla oleva Joker Hop Ale on eränumeroltaan 8. Vielä ei tiedossa humalia ja pidetään se tieto vielä jännityksessä (tai siis kertoisin jos tietäisin)

Brewer’s Special California IPA: 4,7 % maitokauppaIPA, jossa 50 EBUa ja humalina käytetty Columbus, Cascade, Chinook, Citra ja Mosaic

Brewer’s Special Pacific Pale Ale: 4,7 % Pale Ale, josta löytyy 30 EBUa ja humalina Columbus, Cascade, Citra ja Equinox.

Brewer’s Special Houston Brown Ale: 4,7 % Brown Ale, jossa 35 EBUa ja humalina Columbus, Chinook ja Cascade.

Brewer’s Special Oktoberfest: 5,8 % Oktoberfest –olut jossa humalina Magnumia ja Saazia.

Ekana maistoon tuosta sixpäkistä otin Pacific Pale Alen ja ajankohdaksi sattui nurmikon leikkuun jälkeinen aika, jolloin rupesin myös valmistamaan illallista. Olut lasiin, pieni rauhoittuminen ja maut paperille. Tässä arvioni.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Pale Ale

Voltit: 47 %

Katkerot: 30EBU

Väri: 20 EBC

Humalat: Columbus, Cascade, Citra ja Equinox.

Maltaat: Pale Ale, Cara Pale, Wheat

Fiilikset:
Sameahko oranssinkeltainen olut. Kahden sormen pitkäkestoinen ja paljon lasin reunoihin pitsiä jättävä vaahto.

Tuoksu on sitruksinen, vaalean viljainen, havuinen ja taustalla pieni yrttinen menthol.

Makumaailma toimiva, puhdas ja perussimppeli. Sitruspainotteinen, trooppisen hedelmäinen ja Equinox antaa mukavan yrttisen fiiliksen ja tuo syvyyttä perustrooppiseen hedelmään.

Iskee välittömästi kiinni Stapan maitokauppa Pale Alejen rintamaan. Hyvä ja perusvarma pettämätön tuote, jos haluaa kevyen, edullisen ja hyvän maitokauppaAlen. Minä ainakin silloin tällöin haluan. Tulee jatkossakin löytymään ostoskoristani.

Tulee saataville ensi kuun aikana ja hinta siinä 2,89€ paikkeilla.

Mistä: Sain panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 32/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *