Panimo Honkavuori Äkäsen Eukon Hieno Lagerolut

Panimo Honkavuori Äkäsen Eukon Hieno Lagerolut

Kun oluelle isketään tällainen nimi ja näyttävän näköinen etiketti, niin on selvää että se herättää kiinnostusta. Sitten jos vielä itse juomakin on maistuvaa, niin ensimmäisen ostokerran jälkeen tuote tulee tarttumaan myös toistamiseen kuluttajan haaviin. Näin mielestäni on onnistuttu tässä Honkavuoren panimon pohjahiiva avauksessa. Olut on nimeltään aivan sieltä parhaasta päästä. Pullo, jonka moni ostaa esim. vaimolleen ja ennen kaikkea anopille lahjaksi. Nimi nostaa suupielet hymyyn ja näinhän se pitääkin. Olut ei ole vakava asia. Jos etiketti herättää sinussa paheksuntaa ja pahoitit mielesi, niin ruuvisi ovat liian tiukalla ja olet tosikko. Etiketin ja oikeastaan myös kaikki Honkavuoren etiketit on toteuttanut Jusa Hämäläinen, joka on kyllä onnistunut hommassa erittäin hienosti.

Etiketti käytiin tuossa läpi, mutta kuinkas tämä vaalea Lager maistuu? Tyylilaji, joka monesti myös monessa suussa taittuu muotoon Bulkkikalja. Olutmarkkinoita ylivoimaisesti hallitseva oluttyyli, joka ei sinänsä herätä itselläni suuria tunteita (ehkä joissain yhteyksissä pieniä negatiivisia tunteita).

Vaalea Lager ei ole suomalaisten pienpanimoiden yleisin tyylilaji, joten mukava nähdä ja maistaa välillä myös pienen panimon Lager. Alla on arvioni oluesta, mutta tässä vaiheessa sanon jo, että olut on oikein onnistunut tyylissään ja suomalaisten vaaleiden Lagereiden kärkiluokkaa. Onhan se erittäin kevyt, mutta ei mitenkään häiritsevällä tavalla. Äkänen Eukko ei ole mikään pahvinen tapaus, vaan pullollinen puhtaita makuja. Edelle menee ainoastaan Beer Hunter’s Vaalea Mufloni ja Keuda Vaalea Sarvi. Itse kuitenkin jos lähden ja siis kun lähden ostamaan näitä Lageita, niin ostoskoriini taittuu Pilsit. Siihen sitten löytyy enemmän valikoimaa, enemmän makua ja ollaan myös hintaluokassa huomattavasti alempana. Honkavuoren Eukko on hyvä Lager ja myös oiva lahja eukollesi 😉

Poimittu panimon sivuilta:
”Äkäisyys on tunnetila, jossa lasi kuohua helposti yli. Tunnekuohujen täyttämän maailman vastapainoksi haluamme tarjota jotain rauhallista, leppoisaa ja helposti lähestyttävää mietojen oluiden ystäville.

Äkäsen eukon hieno lagerolut on vaalea ja kauniisti kuohuava täysmallasolut. Oluessa on yhdistelty Amerikan mantereen humalaa perinteiseen eurooppalaiseen lageroluen humalaprofiiliin. Humalointi on pidetty maltillisena ja tasapainoisena.”

Panimo: Panimo Honkavuori

Maa: Suomi

Tyyli: Vaalea Lager

Voltit: 4,1 %

Fiilikset:
Parin sormenmittainen kullankeltainen ja hivenen samea.

Tuoksussa viljaa ja pieni ruoho. Kauttaaltaan melko mieto tuoksu. Puhdas.

Maultaan kevyt, viljaisen leipäisä ja ruohoinen. Sitruksisuus tulee myös esiin. Tasapainoinen ja helposti lähestyttävä vaalea Lager. Ei mikään erikoinen, eikä näiden tulekaan olla. Hyvää juotavaa olutta. Hieman pikkuisen liian kepoinen.

Mistä: Sain panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 28/50

2 thoughts on “Panimo Honkavuori Äkäsen Eukon Hieno Lagerolut

  1. Olut, joka on nimen perusteella 2000-luvun #vaimomatskuu? Ei siis 1950-luvun tiskaaja-siivooja-ruuanlaittaja, vaan vihainen M.

  2. Vai oli sameat fiilikset? No, ei kai parilla sormenmitalla enempään pystykään. Äläkä vedä sitä pientä ruohoa nenään! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *