Panimo Honkavuori 347

Panimo Honkavuori 347

Mikä on 347? No sehän on metreissä mitattuna Kolin korkein kohta. Koli on Lieksassa Pielisen rannalla sijaitseva Pohjois-Karjalan korkein vaara. Olen asunut lukuisat vuodet lapsuudestani muutamien kilometrien päässä tästä paikasta ja kaksi vuotta sitten mennyt naimisiin Kolin kauniissa maisemissa. Eli Kolilla on tärkeä paikka sydämmessäni. Nyt maistelussani on olut, joka kunnioittaa juuri Kolia. Katsotaanpas kuinka kunnianosoitus osuu kohilleen.

Panimon sivuilta kaivettua tekstiä:

”Karelidien vuoriston sydän, Koli, on kestänyt useiden jääkausien kulutuksen. Kansallismaisemana se on inspiroinut taiteilijoita Järnefeltistä Sibeliukseen. Kolin luonto ja 347 metrin korkeuteen merenpinnasta nouseva Ukko-Koli innoittivat meitä kehittämään kädessäsi olevan India Pale Ale -oluen.

Tämä olut kunnioittaa Kolin luonnon jylhyyttä. Väkevän täysmallasrungon päälle on rakennettu vivahteikas humalacocktail. Olut tervehtii nauttijaansa ensin tuoksullaan, kuin raikas tuuli Ukko-Kolin huipulla. Suussa 347 IPA paljastaa todellisen luonteensa. Voimakas, mutta pehmeän täyteläinen humalointi leviää tasaisesti ja täyttää koko suun. Olutta kehiteltiin pitkään ja vähitellen reseptin särmät hioutuivat nykymuotoon, kuin Karelidien vuorijono konsanaan, Itä-Suomen vaara-alueen perusta. Oluen juuret ovat syvällä Pohjois-Karjalassa, 347 IPA on kuin Koli, se jättää voimakkaan jälkimaun.”

Panimo: Panimo Honkavuori

Maa: Suomi

Tyyli: Session IPA

Voltit: 4,5 %

Fiilikset:

Erittäin reilut vaahdot tarjoileva oranssin sameahko olut.

Tuoksultaan viljaisen maltainen, karamellinen ja mukana myös kevyt sitrus. Tuoksu on mallaspainotteinen.

Suutuntumaltaan kevyt ja maltilliset pehmeät hiilihapot. Maussa viljapeltoa, purevaa sitruksisuutta, karamellia ja ruohoisuutta.

Oikein kelpo Amber Ale, mutta itselleni panimon Joki Pale Ale oli maistuvampi.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

One thought on “Panimo Honkavuori 347

  1. Kolin korkein kohta on itseasiassa 362 metriä mutta Suomen puolella korkein kohta on tuo 347. Aika korkeella eli "high" anyway. Ja korkeuksiinhan tuolla oluella pyritään tietystikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *