Panimo Honkavuori Heili

Panimo Honkavuori Heili

Joensuulaisen Panimo Honkavuoren ensimmäinen ravintolavahvuinen olut on nimeltään Heili. Heili on 6,6 prosenttinen vehnäolut, jota olin ennen tätä arviointikertaa maistanut pariin otteeseen panimolla tankista. Juhannuksena mökillä otin Heilin kainalooni ja siirryimme syrjempään nauttimaan toistemme seurasta.

Pullon etiketissä:
Heili on löytö Pohjois-Karjalasta. Heili on erittäin runsasarominen vehnäolut, joka sopii moneen makuun ja se voidaan nauttia sellaisenaan tai ruoan kera. Nautitaan kylmänä ja mieluiten hyvässä seurassa. Vehnäoluen pulloon kertynyt saostuma kannattaa myös kaataa lasiin antamaan lisämakua.”

Panimo: Panimo Honkavuori

Maa: Suomi

Tyyli: Vehnäale

Voltit: 6,6 %

Fiilikset:
Sameahko oranssi olut, jonka päällä kiinteä pitkäkestoinen vaahto.

Tuoksultaan erittäin makea ja banaaninen olut, josta tulee mieleen Sahti. Taustalta kumpuaa vehnäleipä. Odotukset nousevat erittäin korkealle.

Makumaailma on kuin joisi hiilihapotettua Sahtia (tämä siis hyvällä tavalla). Makeahko ja voimakkaan banaaninen. Hiivainen. Suuntuntuma runsaanoloinen ja ruokaisa. Vehnä antaa pientä kirpeyttä. Hieman mausteinen ja suuhun jää sellainen tahmea fiilis. Miellyttävä olut, josta tykkään kyllä hemmetin paljon. Rakastan Sahtia ja Vehnäoluita, joten nyt on kyllä omaan suuhun sopiva herkku.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

2 thoughts on “Panimo Honkavuori Heili

  1. Ihmettelin Olutoppaan foorumillakin, että mikä tekee tästä oluesta vehnäale-tyylisen? Eikö hefeweizen tai weizenbock voi olla sahtimainen?

    1. Itse pohdin samaa, kun katsoin tyylilajin Ratebeer -sivustolta. Mielestäni nämä sahtimaiset piirteet ovat monissa Hefeissä ja Weizeneissäkin läsnä. Ja nämä sahtimaiset piirteet ovat kyllä monissa Weizenbockeissa melko selkeästi esillä. Olisko tässä yksi vaikuttava tekijä prosentit? Tämä on ns. liian vahvaa Hefeksi ja liian kevyt Weizenbockiksi. Itse luokittelisin tämän oluen ehkä juurikin Weizenbockiksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *