Lapin Kulta 4,5%

Lapin Kulta 4,5%

Rehellisesti sanottuna en muista, että milloin olisin viimeksi ostanut Lapin Kullan. Nyt sen kuitenkin tein ja syytä sille en osaa sanoa. Ajattelin, että testataan myös näitä kauppojen perusoluita, niin jää niistäkin jälki omaan blogihistoriaan. Sen voin tässä vaiheessa tunnustaa, että ensimmäiset kännit olen juurikin tällä oluella ottanut joskus nuoruudessani ja silloin näitä sai vielä litran pulloissa. Siitä ajasta on jo jonkin verran aikaa ja reseptikin on tainnut pienen muutoksen kokea. Lapin Kultahan on suurten Suomen rajojen sisällä olevien panimoiden ainut täysmallaslager, joten tässä ei ole lähdetty ohratärkkelyksellä pelleilemään.

Panimo: Hartwall

Maa: Suomi

Tyyli: Vaalea Lager

Voltit: 4,5 %

Kantavierre: 10,5 %

Katkerot: 18 EBU

Väri: 10 EBC

Fiilikset:

Kullankeltainen olut.

Tuoksultaan melko mieto. Pieni tuulahdus ruohoisuutta, viljapeltoa ja taustalla makeutta.

Maultaan makeahkon maltainen, viljaisa ja kevyen ruohoisuuden tarjoileva perus vaalea Lager. Helposti juotava olut reilulla hiilihapolla. Ei pahvinen. Pahvisuus on yleistä näille suurten panimoiden vaaleille Lagereille, mutta tässä sitä ei ole.

Puhdas vaalea Lager ja voisikin sanoa, että bulkkilagerien parhaimmistoa. Se on muuten kova suo
ritus, jos mietitään kuinka paljon tuohon sarjaan on olutta tarjolla.

Ei millään tavalla erityinen olut. Ei tarjoa olutharrastajalle yhtään mitään. Janojuomana tällaisen voin juoda jos joku tarjoaa. En koe mitään syytä lähteä moittimaan tämän oluen makua, koska kategoriassaan toimii. En nyt siltäkään usko siirtyväni lapparinlipittäjäksi.

Mistä: Lähikaupasta ja tämähän löytyy kaikkialta.

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 23/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *