Kellarista: Ballast Point Victory At Sea

Ballast Point Victory At Sea

Ballast Point Victory At Sea on yksi niistä oluista, joka on tarjonnut yhden parhaimmista makukokemuksistani mitä olen oluiden kanssa päässyt kokemaan. Olen maistanut tämän oluen useamman kerran parin viimeisen vuoden aikana ja se on ollut aivan pettämätön herkku. Nyt otin sitten kellaristani yhden pullollisen tätä taivaallista lientä ja ajattelin kokeilla, kuinka kellari on kohdellut sitä. Aikaisemmat kokemukseni ovat olleet melko tuoreista pulloista.

Victory At Sea on loistavan panimon mahtava olut, joka tarjoaa uskomattoman makuelämyksen. Ballast Point tunnetaan erinomaisista juomistaan. Heiltä löytyy mm. Sculpin IPA, joka hanasta nautittuna on yksi parhaimpia tyylissään. Sitten kun ajatellaan tätä nyt maistossa olevaa 10 prosenttista vaniljaista ja kahvista Imperial Porteria, niin Ballast Pointilla on iskeä myös tähän tyylilajiin aivan kärkiluokan olut.

Panimo: Ballast Point Brewing Company

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: Imperial Porter

Voltit: 10,0 %

Katkerot: 60,0 EBU

Fiilikset:

Oluen päälle muodostuu neljän sormen mittainen reilu ja pitkäkestoinen beigevaahto.

Tuoksu on tulvillaan vaniljaa, kuivaa paahteisuutta ja taustalla salmiakkia. Kahvisuus on yksi hallitsevimpia elementtejä.

Maultaan vahvan salmiakkinen, kylmää kahvia, pehmeää vaniljaa. Kuivattaa suuta ja iskee kitkerää humalointia kohti kitalakea. Humalointi on muuttunut hieman vihannessopaksi, mutta siltikin olut on puhdasta timanttia. Suosittelenkin nauttimaan tuoreena, koska tämä parin vuoden mittainen kellarointi ei ainakaan tällä kertaa tuottanut hedelmää.

Mistä: Tilasin muistaakseni Bier-Deluxesta.

Pisteet (Suluissa tuoreen pisteet):

Tuoksu: 8/10 (9/10)
Ulkonäkö: 5/5 (5/5)
Maku: 8/10 (10/10)
Suutuntuma: 4/5 (4/45)
Yleisvaikutelma: 15/20 (17/20)
Yhteensä: 40/50 (45/50)

Virallinen valvoja tarkkailee 🙂

2 thoughts on “Kellarista: Ballast Point Victory At Sea

  1. Nyt Alkosta, kiskurihinnalla.
    Ruotsissa maksaa alle puolet meidän hinnastamme.

    Olin yhteydessä Alkoon mutta muutosta en saannut aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *