Olutta Silja Symphonylla

Kävin viikko sitten perheeni kanssa Ruotsin risteilyllä Silja Symphonilla. Reissu ajoittui hyvin keskelle vatsatautiepidemiaa, mutta koko porukkamme välttyi suuremmilta taudeilta. Tämän juttuni aiheena onkin keskittyä katsomaan läpi laivan olutvalikoimaa. Reissun aikana kävin piipahtamassa pikaisesti myös Systembolagetissa ja lopussa näkyy kuvaa ostoksistani.

Silja Symphony Tax Free olutvalikoima:

Valikoima on keskittynyt olutsalkkuihin ja siellä juurikin vaaleaan Lageriin. Suomalaisista pienpanimoista näissä isoissa salkuissa on mukana ainoastaan Saimaan Juomatehtaan Kekkonen. Yksittäin ostettuna 0,33 tölkit maksoivat 2,50 €, joten hyttitissutteluun ei mikään houkutteleva hinta.

Toinen osa olutvalikoimaa oli craftbeer –hylly, josta löytyi 7-8 erilaista olutta. Suurin osa tuosta valikoimasta ei mahtunut lähellekään craftbeer –muottia, mutta mieluummin niitä ostan kuin noita salkkuja. Craftbeer –hyllyllä oli tarjous kuusi olutta 14,90 € eli pullolle jäi hintaa 2,48€, joka on kyllä erittäin asiallinen hinta ja siihen itsekin tartuin kiinni alla olevalla setillä.

Nää ostin:

  • Hopster Pearu IPA
  • Põhjala Rukkirääk
  • Leffe Blonde
  • Leffe Brune
  • Suomenlinnan Försti Ale
  • Franziskaner Hefe-Weissbier

Silja Symphony Old Port Pub olutvalikoima:
Laivan perällä sijaitseva Old Port Pub pitää sisällään melko asiallisen valikoiman oluita ja sieltä löytyy varmasti kaikille joku hyvä olut. Jos kuitenkin olet etsimässä jotain uutuuksia tai harvinaisuuksia, niin niitä et välttämättä löydä. Valikoima noudattaa melko lailla samaa linjaa kuin Alkon perusvalikoima. Tämä ei poista kuitenkaan sitä faktaa, etteikö siellä olisi laadukkaita oluita.

Odottelin ystävääni, jonka kanssa sovimme menemämme syömään, joten tilasin kaverikseni yhden oluen ja näin siinä kävi 🙂

Minä: Yksi Sierra Nevada Torpedo
Myyjä: You mean Lapin Kulta?
Minä: No one Sierra Nevada Torpedo

Sierra Nevadan Lapin Kulta 🙂

Sitten tuli toinen työntekijä opastamaan. No se ei nyt ihan mennyt kohilleen, mutta hällä väliä. Sain oluen ja istahdin perseelleni jakkaraan siemailemaan hemmetin hyvää IPAa. Sitten saapui ystäväni ja lähdimme evästämään tarkoituksena kiskaista naamariin hampurilaiset. Sattui vaan niin, että hampurilaisia ei saanut enää klo. 21.00 jälkeen. Suuri pettymys, koska mitä myöhemmäksi kello liikkuu, niin sitä enemmän rupeaa vatsa hinkumaan kunnon burgeria. Sitten päädyimme paikkaa nimeltä El Capitan.

El Capitan ruokailu:

Juomaksi otin  Põhjala Rukkirääkin, alkupalaksi Buffalo Wings ja pääruoaksi Angus Rip Eye Steak 250g.

Olut: Tarjoiltuna hieman liian lämpimänä, mutta oli ylivoimaisesti parasta koko ruokakokemuksessa.

Alkuruoka

Alkuruoka: Kun tilaa Buffalo Wingsejä, niin odottaa makuja, mutta sitä makua ei ollut. Kanaa, jossa mausteena suolaa ja pippuria. Erittäin köyhä suoritus. Wingsien valmistaminen on ehkä maailman helpoin asia ja siinä oli epäonnistuttu. Tuo setti maksoi kuitenkin jonkun 11 euroa.

Pääruoka

Pääruoka: Pihvin kanssa tarjoiltiin ranskalaisia, jotka olivat niin ylikypsiä, että kun haarukalla niitä pisti, niin melkein räjähtivät. Rasva oikein kiilsi läpi näistä ranskalaisista. Pihvistä neljäsosa oli epämääräistä läskiä tms. Pinaatti-tomaattipaistos majaili pihvin alla ja näytti hirveältä. Tomaattien kanssa oli tehty perusvirhe eli tomaattien kannat mukana. Olen sitä mieltä, että ravintola-annoksessa jos on tomaattia, niin vähintään ne kannat tulisi ottaa pois. Paistoksessa ei myöskään mitään makua. Annos maksoi 25 € ja maistui siltä, että sen olisi jostain huoltoaseman buffetpöydästä hakenut. Sillä erotuksella, että huoltoaseman buffetpöydästä se olisi jopa joltain maistunut.

Kokonaisuutena ruokailu oli suuri pettymys, enkä ainakaan tämän yhden ruokailun perusteella voi suositella.

Ruokailun jälkeen piti saada jotain maltaista, jolla huuhdella pettymys kurkusta alas. Suuntasimme Old Port Pubiin ja pullollinen Belhaven Scottish Stoutia, joka ei kyllä petä koskaan. Sen jälkeen loistavaa Imperial Porteria Virosta eli Põhjala Öö. Tästä sitten hyvä vinkki. Tuosta pubista sai ostaa muutamia oluita myös mukaan ja tämä Öö oli yksi niistä. Sixpäkin hinta sama kuin taxfreen puolella. eli yhdelle pullolle jää hintaa 2,48€ (Alkon hinta 5,99€). Sitten vielä muutamat juomat meni rupatellessa mukavia ja eikun unille, että jaksoi talsia ympäri Tukholmaa.

Systembolagetista löytyi mukaan 10 olutta ja tämä oli se määrä, jonka olin itselleni päättänyt jo ennen reissua. Kaikki oluet sellaisia, joita en ollut aikaisemmin maistanut.

One thought on “Olutta Silja Symphonylla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *