Kotimaista IPA

S-Ryhmältä tuli jonkin aikaa sitten Kotimaista -tuoteperheen nimeä kantava olut nimeltä Kotimaista IPA. Nimi jo itsessään kertoo, että olut on kotimainen ja kun tölkin kylkeä lueskelee, niin panimoksi paljastuu Laitilan Wirvoitusjuomatehdas. Mennäänpäs sitten tarkemmin tutustumaan juoman sisältöön kumoamalla sitä kurkkuun.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Session IPA

Voltit: 4,7 %

Fiilikset:

Runsaasti vaahtoava kultainen olut.

Tuoksu on melko mitäänsanomaton ja hivenen tunkkainen. Puuttuu sellainen raikas ja virkistävä hedelmäisyys. Ruohoisuus hallitsee tuoksua. Sokkona vois melkein luulla jopa Pilssiksi.

Maultaan enemmän viljainen, kuin hedelmäinen. Kevyen sitruksinen. Pakko sanoa, että enemmän häiritsee suuta, kuin miellyttää. Raikkaudesta ei tietoakaan. Tämä on hyvin todennäköisesti maitokaupan halvin IPA, mutta en koe tarvetta toiselle ostokerralle. Vähitellen tulee esiin enemmänkin sitruksisuutta, mutta ei valitettavasti ei pelasta.

Jos mietitään, että heitän kaupassa euron verran enemmän pätäkkää tiskiin ja saan Stadin American Session IPAn. Silloin saan myös 10 pistettä paremman Session IPAn, joka on itseasiassa hemmetin hyvä olut tässä IPA Junior –sarjassa. Ilomielin maksan tämän ylimääräisen euron ja juon esim. kuudella eurolla kaksi tölkkiä kuin samalla hinnalla kolme tölkkiä. Määrä ei korvaa makua!

Pisteet: 23/50

2 thoughts on “Kotimaista IPA

  1. Onkohan nää parantuneet vuosien saatossa, koska itselle sattui yllättävän ilahduttava yksilö Salesta matkaan tuossa päivänä eräänä. Ainakin tölkin ulkoasu on nykyään täysin eri. Ei tällaisesta lähdekään mitään maailmoja mullistavaa IPA-elämystä tietenkään hakemaan, mutta hintaisekseen oli mielestäni tällä kertaa erittäin pätevä verrattuna vaikka Keisari ipaan, mikä ei anna tätäkään vähää.

    1. Moi, Tuota ei olekaan tullut pitkään aikaan maistettua. Melkein voisikin kokeilla ja kirjoittaa siitä arvion, että onko muuttunut mihin suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *