Jaskan burgerit – Ravintola Fobia (Joensuu)

Jaskan burgerit on päässyt toiseen osaan ja tällä kertaa kävin vetämässä ääntä kohti Ravintola Fobiassa lounasburgerin. Jos jollain jäi eka burger -juttu lukematta, niin tässä siihen linkki.

Sitten tämän jutun eli burgerin pariin.

Ravintola Fobia on Joensuun uusimpia ravintoloita ja konseptiltaan sieltä monipuolisimmasta päästä. Alakerrassa on pieni pubi, jossa on yksi Suomen laajimpia BrewDog –panimon olutvalikoimia. Sitten kun suunnistetaan yläkertaan, niin sieltä löytyy sali, joka palvelee lounas ja ala carte asiakkaita. Yläkerrassa on myös viikonloppuiltaisin kaikenlaista toimintaa live-esiintyjiä, DJ:itä yms. Eli kaikenlaista löytyy, mutta niistä ei sen enempää, vaan keskitytään olennaiseen.

Itsellä jäi eilen lounas melko kepoiseksi, kun kiskaisin naamaani purkillisen murskattua ”ananasta”, joten tänään piti lounaalla paikata asia oikein kunnolla. Mietin hetken aikaa mitä söisin ja kun huomasin Fobiassa olevan lounasburgerina (huom. joka viikko vaihtuva lounasburger) pekoni-jalapenoburgerin, niin olin myyty. Hampurilaiset ovat suosikkievästäni ja siihen väliin kun isketään kaksi maailman parasta asiaa, niin pakkohan se on kokeilla. Suunta kohti Fobiaa, joka monipuolisuutensa lisäksi on erikoisella sisustuksellaan melko näyttävän näköinen mesta.

Lounasburger maksoi 10 euroa ja siihen sisältyi noutopöydästä salaatti ja kahvi. Sanoisin, että ei hinnalla pilattu. Katsotaanpas miten se upposi.

Sijainti: Kauppakatu 26, Joensuu
Hampurilainen: Pekoni-jalapenoburger
Muuta: Alkusalaatti
Juoma: Vesi ja kahvi

Fiilikset:
Hampurilainen:
Sämpylä oli pehmeä ja makean pullamainen. Pikkuisen liian kuiva. Muuten oli nappisuoritus, mutta pieni kuivuus vähän vei fiilistä.

Pihvi oli sopivan kiinteä ja tarjosi tekemistä hampaille. Ei siis sulanut suuhun, mutta mehukkuutta pihvissä riitti ja kypsyys oli asteen verran yli. Hyvänmakuinen, mutta ei mikään VAU elämys.

Pekonia oli nimeen nähden melko vähän ja se ei juurikaan erottunut. Pekonin vähyys on aina iso miinus.

Jalapeno antoi kivan pienen tulisuuden burgerille. Burgerin kastikkeet liian vetisiä ja valuivat pitkin lautasta ja kastelivat pohjalla olevan sämpylän ns. pesusieneksi.

Alkusalaatti

Yhteenveto:
Kokonaisuutena maku oli oikein hyvä (vaikka ei aivan palaset olleet kohillaan) ja lounasburgeri 10€ johon sisältyi salaatti + kahvi, niin oli hintana edullinen. Burger täynnä hyviä makuja, mutta sellaiset pienet asiat hieman häiritsivät.

Aikaisemmin olen syönyt Fobiassa lounasburgerina pulled pork burgerin jossa palanut sämpylä ja liha aivan mössöä, niin nyt oli parannusta 1000% ylöspäin. Vaikka parannusta oli aikaisempaan, niin en ollut vielä aivan vakuuttunut.

Jossain vaiheessa pitää katsoa, että jos sitä kävisi kokeilemassa myös ala carte –puolen burgereita eli voi olla, että sieltä sitten pistän juttua tulemaan. Suapi nähä!

Tässä vielä linkki ala Carte –listaan, jossa muita burgereita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *