Borg Úlfrún Nr. 34

Borg Úlfrún Nr. 34

Úlfrún eli susiloitsu (Úlf = susi ja rún = loitsu) on islantilaisen Borg Brugghúsin 4,5 % Session IPA. Oluen nimi on myös islantilainen naisennimi. Panimo on perustettu vuonna 2010 ja tämä nyt maistossa oleva olut on alkanut vähitellen löytyä myös suomalaisista vähittäiskaupoista. Grilli tulille ja juoma lasiin.

Panimo: Borg Brugghús

Maa: Islanti

Tyyli: Session IPA

Voltit: 4,5 %

Kantavierre: 10,3 %

Katkerot: 55 EBU

Humalat: Citra, Mosaic, Centennial, Sorachi Ace ja Simcoe


Maltaat: Ohra, Vehnä, ruis ja kaura

Fiilikset:

Tuoksultaan raikas sitruksinen ja viljaisa. Yrttejä, kukkaisuutta ja havumetsää. Perusmeininkiä pienellä twistillä!

Maku keskittyy sitruksiseen tykitykseen. Kevyt ja virkistävä taustalta viljapeltoinen janojuoma. Mosaic ja Sorachi Ace antavat hyvän lisäyksen muuten niin sitruksiselle yleisfiilikselle. Ilman näitä kahta edellä mainittua humalaa taittuisi ehkä liikaa kissanpissamaiseksi. Trooppisia hedelmiä hieman taustalla. Virkistävä kesäjuoma, joka tarjoaa aurinkoisella kelillä toivotun lopputuloksen, mutta muuten makumaailma runkoineen tyyliuskollisesti liian kepoinen. Vähän kuin ottaisin hartioilleni henkilöauton eli runko ei jaksa kannatella valtavaa taakkaa.

Itse kun maistoin tämän oluen, niin olin takapihallani grillaamassa lohta ja grillailut & chillailut ovatkin tämän oluen tarjoiluehdotus.

Mistä: Saatu

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *