Tanker / Borg Purple Nurple

Tanker / Borg Purple Nurple

Tanker on vuonna 2013 perustettu virolainen pienpanimo ja homma pyörähti käyntiin mustalaispanimo –meiningillä. Siitä sitten toiminta laajeni, niin että pystyivät hommaamaan omat tilat ja laitteet. Nyt maistelussa oleva olut on islantilaisen Borg Brugghúsin kanssa valmistettu Farmhouse Brett-IPA. Nimeltään olut on Purple Nurple ja sen valmistuksessa on käytetty tuoreita mustikoita, laktoosia ja kuivahumaloinnissa Mosaicia.

First Pint Oy aloitti Tankerin oluiden maahantuonnin, joten saatavuus myös Suomessa paranee huomattavasti.

Panimo: Tanker

Maa: Viro

Tyyli: Sour Ale

Voltit: 7,5 %

Fiilikset:

Tuoksultaan marjainen, mustikkainen ja kevyesti hapan. Takaa tulee pistävää etikkaa. Bretta on myös vahvasti läsnä. Makeaa maitoista laktoosia.

Maultaan etikkaisen hapan ja karkkisen marjainen. Taustalla lakritsia ja laktoosin tuomaa pehmeyttä. Makuja syöksyy hieman joka suunnasta ja ei oikein tiedä mistä tarttua kiinni. Sekava ja hiivainen. Tämä olut oli enemmän erikoinen, kuin mikään erityisen miellyttävä olut. Joka toisella hörpyllä tykkäsin ja joka toisella en. Harvoin tulee vastaan näin hämmentävä olut, ettei oikein tiedä miten päin olisi.

Ehkä tässä on hieman liikaa kaikkea. Hauska olut, mutta kaatuu liikaan kikkailuun. Purple Nurple on juuri sellainen olut, jonka kyllä kertaalleen maistaa, mutta ei ehkä toisen kerran tulisi maistettua.

Mistä: Saatu

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 30/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *