Jaskan burgerit – Big D’s BBQ & Wings (Joensuu)

Kellekään blogini seuraajalle ei ole varmasti epäselvää, että tykkään syödä hampurilaisia. Ajattelinkin jatkossa kertoa blogissani mielipiteen jokaisesta hampurilaismestasta, jossa käyn vetämässä burgerin naamaani. Nämä jutut eivät suoraan liity olueeseen, mutta mitäpäs sillä väliä. Kirjoitan siitä mistä tykkään ja onhan hyvä hampurilainen paras eväs loistavan huurteisen kanssa eli suattaapi joskus liittyäkin oluisiin.

Aloitetaan kotikaupunkini uudesta hampurilaispaikasta nimeltä Big D’s BBQ & Wings. Paikka avasi ovensa tämän vuoden aprillipäivänä, muttei tämä ollut ensimmäinen kerta, kun Joensuussa on Big D:n burgereita syöty. Aikaisemmin näitä burgereita on päässyt maistamaan mm. Joensuun torilla. Nyt ensimmäistä kertaa sisätiloissa ja katsotaan miltä maistui.

Sijainti: Niskakatu 11, Joensuu
Hampurilainen: Bacon
Muuta: Sipulirenkaat
Juoma: Coca-Cola

Fiilikset:
Hampurilainen: Pekoni mukavan makeaa ja suuhun sulavaa. Pihvi sopivan kokoinen ja mehevä. Pihvin maku erittäin hyvä ja tämän burgerin se onnistunein osa. Kypsyys juuri optimaalinen hieman punertava.

Suuri miinus tulee sämpylästä, joka viileä, paksu ja sitkeä. Sämpylä on muutenkin mauton ja koko ajan mietin syitä miksi sitä söisin. En keksinyt syytä.

Sipulirenkaat: Renkaita oli melkoisen suuri kasa. Hyvä rapsakkuus. Mikään ei ole niin vastenmielistä syötävää, kuin löysät sipulirenkaat vink vink Hesburger, mutta näissä ei sitä löysyyttä ollut. Maku oli kuitenkin olematon. Puolet jäi syömättä, kun ne maistuivat ainoastaan rasvalta ja se rupesi tökkimään.

Yhteenveto:
Täällä on kaupungin parhaat burgerit (tai ainakin tähän mennessä), mutta päästäkseen lähellekään Suomen parhaita, niin työtä on tehtävä ja paljon. Sämpylä kyllä vaatii jotain, koska pelkästään sen takia itse pitää pitkään harkita palaavansa. Pihvi oli timanttisen hyvä.

Wingsit ja ribsit on vielä testaamatta. Saa nähä tuleeko testattua.

Seuraavaan burger -juttuun vois panostaa myös valokuviin 🙂

2 thoughts on “Jaskan burgerit – Big D’s BBQ & Wings (Joensuu)

  1. Itse en ole käynyt ennen enkä jälkeen (ts. ikinä), mutta viime kuun puolella aloittivat kuulemma yhteistyön Heinosen Leipomon kanssa ja nyt burgereissa on heidän tekemänsä voisämpylät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *