Saimaa Brewer’s Special Joker Hop Ale (erä6) – The Jaska Edition

Saimaan Brewer’s Special Joker Hop Ale – The Jaska Edition

Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special Joker Hop Ale on päässyt jo kuudenteen erään asti ja tämä erä on itselleni tähän mennessä kaikkein mielenkiintoisin. Mielenkiinto johtuu siitä, että olen itse päässyt päättämään oluessa käytetyt humalat. Muuten oluen pohja on sama erästä toiseen, mutta erot tehdään humalilla. Humalavalintojen pohjalla oli saada aikaisemmista eristä huomattavasti poikkeava tuote ja hieman ehkä revitellä, kun kerran pääsee päättämään. Pitkän pohdiskelun jälkeen päädyin seuraavanlaiseen kolmikkoon:

  • Citra
  • El Dorado
  • Sorachi Ace

Näistä tuo viimeisenä oleva humala oli sitä haluamaani revittelyä ja sillä saadaan suuri ero aikaisempiin nähden. Kun sain oluen maistoon, niin silloin oli päällänsä melkoinen flunssa ja kuume. Ekan illan hillitsin itseäni, mutta toisena iltana olut kaatui lasiin ja halusin ihan kokeilla, että saanko siitä mitään makuja irti. Saman tein myös terveenä, joten tämä juttu sisältää  kaksi erilaisissa tilanteissa tehtyä arviota. Jätetään ne pisteet antamatta, kun siinä monesti on tullut marmatusta, ettei voi arvioida olutta jossa on ollut jollain tavalla mukana. Itse pystyn antamaan rehelliset pisteet, mutta en jaksa vängätä sen asian kanssa.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 4,7 %

Kantavierre: 12 %

Katkerot: 30 EBU

Väri: 16 EBC

Humalat: Citra, El Dorado ja Sorachi Ace

Maltaat: Pale Ale, mallastamaton ruis ja vehnä

Fiilikset:

Flunssaisena:
Tuoksusta tulee esiin raikkautta ja yrttisyyttä.
Maultaan reilusti humaloitu, sitruksinen ja Sorachi Ace iskeytyy esiin vahvasti. Eipä tästä osaa oikein muuta sanoa.

Täydessä tikissä:
Nyt kun aistit alkoivat olla kunnossa, niin sai hieman enemmän esiin.
Tuoksussa sitrusta, trooppista hedelmää ja Sorachi Ace vahvana osana aromia. Tilliä löytyy, mutta onneksi ei liikaa.

Maultaan melko vahvan katkeroinen ja ohutrunkoinen. Humalointi pyörii suussa pitkään. Sitruksinen ja hedelmäinen virkistävä olut, jossa Sorachi Ace toimivasti osana makupalettia. Humalointi on sen verran voimakas, että mallasrunko jää jalkoihin.Virkistävyydessään mainio kesäjuoma. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen, jossa Citralla ja El Doradolla saatiin sitrusta ja muutenkin hedelmäisyyttä. Sorachi Ace toi makupalettiin omaa uniikkia tatsiaan. 

Mistä: Saatu panimolta. Maitokaupoissa laajalla säteellä lähiaikoina. Tästä tarkemmin kunhan päivämäärät varmistuvat.

Pisteet: XX/50
Jos antaisin pisteet, niin se olisi 31/50, mutta kun en anna 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *