Alkon käsityöläisoluet 2016 – Ruosniemen Musta Lomittaja

Ruosniemen Musta Lomittaja

Musta, savuinen ja hapan! Nämä ovat ne kolme asiaa, jotka porilainen Ruosniemen Panimo on iskenyt samaan pulloon. Joku voisi tähän väliin heittää Vares –leffasta tutun kommentin ”Mikä vittu teitä porilaisia vaivaa?”. Mutta emme sitä kuitenkaan heitä, vaan tämähän olut oikeasti vaikuttaa kiinnostavalta. Olen Savuoluiden ja happamien oluiden suuri fanittaja, joten onko nyt löytynyt ultimaattinen makuelämys?

Panimo: Ruosniemen Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Savuolut

Voltit: 6,3 %

Kantavierre: 14,5 %

Katkerot: 34,4 EBU

Väri: 131 EBC

Fiilikset:

Pikimusta olut hennolla vaahdolla.

Tuoksu painottuu paahteisuuteen. Vähitellen tulee tuulahduksia happamuudesta ja marjaisuutta.

Maku on tasatahtista vetoa paahteisuuden, savuisuuden ja happamuuden välillä. Taustalla on marjaista menoa, kahvia ja sitruksisuutta. Sieltähän tulee esiin myös suklaata ja makeutta. Jollain tavoin melko perverssiolut, mutta täähän myöskin toimii. Pienissä määrin nautittuna minun kaltainen savuolut & Saison fanihan on ihan fiiliksissä. Toisaalta on varmasti tämän käsityöolutkattauksen oluista se, joka jakaa eniten porukan kahtia. Ei mikään helppo tapaus. Onhan tämä maistuva olut, mutta ei kuitenkaan sellainen ultimaattinen makuelämys, josta alussa mainitsin.

Tästä tulee mieleen Lichtenhainer –oluttyyli. Eli oluttyyli, jossa happamuutta ja savuisuutta. Erona tietenkin Lichtenhainerin happamuus on Berliner Weissen tapaista ja siinä paahteisuus puuttuu.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 32/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *