Jaskan olutjoulukalenteri 2015 luukku 14 – Hitachino Nest Espresso Stout

Hitachino Nest Espresso Stout

Japanilaiset oluet ovat harvinaisia Suomessa tai ainakin sellaiset mitkä vähänkään erottuisivat perushelpostalagerista. Kyllähän sieltä täältä löytyy basic –juomat kuten Asahi Super Dry ja kumppanit, mutta ne eivät itsessäni aiheuta riemunkiljahduksia. Hitachino Nest edustaa sitä mielenkiintoisempaa osaa japanilaisissa oluissa. Sieltä ei löydy riisillä höystettyjä vaaleita Lagereita, vaan jo heidän perusvalikoimassaan on 12 hyvin erilaista olutta. Nyt maistelussa oleva Espresso Stout osa tätä valikoimaa ja sieltä kiinnostavimmasta päästä. Panimon nettisivu kutsuu tätä 7 prosenttista oluttaan Russian Imperial Stoutiksi. No itse en ehkä lähtisi aivan noin villisti puhumaan, vaan puhukaamme Stoutista.

Espresso Stoutin valmistuksessa on käytetty karamelli-, suklaa-, musta-, paahdetun maltaan lisäksi kahvipapuja tekemään siitä entistä kahvisemman makuisen oluen.

Panimo: Kiuchi Brewery

Maa: Japani

Tyyli: Stout

Voltit: 7,0 %

Kantavierre: 17,8 %

Katkerot: 42 EBU

Väri: 275 EBC

Fiilikset:
Pikimusta olut, jossa reiluhko vaahto.

Tuoksussa mennään kahvi edellä. Karamellisuus tunkeutuu hennosti esiin, mutta on se kahvi kyllä vahvaa.

Maultaan kuivakka sekoitus tiukkaa espressoa ja reilusti humaloitua Stoutia. Kahvisuus jopa liian hallitseva ja vie terää muilta makumaailman antimilta. Kahvinystävän ykkösvalinta. Runko on yllättävän kepoinen.

Omaan makuuni liian kahvinen olut, vaikka kahvista ja oluesta tykkäänkin. Melko paljon samoja fiiliksiä herätti, kuin Hiisin valmistama Panimo Hiisi Boheemi Papu Breakfast Stout Luomu. Tämä maistelussa oleva PöllöStout oli kyllä asteen verran miellyttävämpi.

Mistä: Arvioinnissa oleva pullo on saatu. Tämä löytyy Alkon tilausvalikoimasta.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 36/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *