Ballast Point Grapefruit Sculpin

Ballast Point Grapefruit Sculpin

Sculpin IPA on yksi maailman parhaita India Pale Aleja. Tuoreena maistoin (siis join) muutaman mukillisen tätä herkkua Porissa Pub Winstonin pienpanimo festareilla ja olihan se taivaallista nektaria. Parit päivät sitten tein kotonani olutinventaarion ja sieltä löytyi pari pulloa greipillä höystettyä Sculpinia. Heti toinen pulloista kylmään ja näin perjantaina sitten saunan jälkeen maistoon. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun maistoin muuta kuin perusversiota.

Kyseinen pullo ei ole ollut montaakaan viikkoa kaapissani, mutta ongelma näissä jenkkiIpoissa on juurikin tämä tuoreus, jota tässä ei ollut. Pullotettu 15.1.2015 eli ikää on jo kertynyt. Ei tämä kuitenkaan pilalla ole, mutta varmasti on makumaailma muuttunut. Turhapa sitä on tässä sen enempää kyynelehtiä, vaan maistetaan pois.

Panimo: Ballast Point Brewing Company

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 7,0 %

Katkerot: 70 EBU

Fiilikset:
Sormen mittainen vaahto ja väriltään sameahko oranssinkeltainen.

Tuoksussa tuntee jo, että tuoreus on kaikonnut. Ei siltikään pahalta tuoksu, vaan saadaan esille vahvaa hedelmää katkeroilla höystellen. Havumetsää ja taustalla pientä kitkeryyttä. Greippi on selkeää.

Vahvaa greippiä, vaikka tuoreus tipotiessään. Ikä tuo mukanaan tunkkaisuutta. Ei tämä siltikään ole tuhoon tuomittu, vaan oikein maistuva IPA. Muutama kuukausi sitten hanasta maistettu perus Sculpin tulee mieleen ja sitä kautta pystyy kuvittelemaan, kuinka timanttinen olut tää greippiSculpin on tuoreena. Hemmetti kun oisin muistanut juoda aikaisemmin ja vielä on toinen kaapissa.

Mistä: Bier-Deluxe.comista tilattu

Pisteet: Tämänkin ikäisenä mennään 36 -37 pisteen paikkeilla. Tuoreena puhumme helposti yli 40 pisteen oluesta. Tää on siis spekulointia tuoreen Sculpinin kokeneena ja greipin syöneenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *