Bryggeri Helsingin Olutbattle Suomi vs. Skandinavia |
Viime viikon lauantaina oli Bryggeri Helsingissä järjestetty leikkimielinen olutbattle suomalaisten ja skandinavialaisten oluiden välille. Itsekin sain sinne kutsun ja pääsin maistamaan erilaisia oluita yhdistettynä Bryggeri Helsingin uuteen ruokalistaan. Olin päässyt pöydän ääressä hyvään seuraan, kun porukassa mukana oli Sinebrychoffin Olutasiantuntija Aniko Lehtinen, Panimoliiton Toimitusjohtaja Elisa Ussa, Toimittaja Kari Ylänne, Toimittaja Peter Tammenheimo, Olut-lehden Päätoimittaja Mariaana Nelimarkka, Tuopillinen –Blogisti Jouni Koskinen ja Bryggeri Helsingin Keittiöpäällikkö Ali Suviala. (Huom. edellä mainitut tittelit kaivoin Internetin syöväreistä, kun jokaisella on niin monta juttua ja meneillään, niin noilla titteleillä menee tää juttu.) Isäntänä meille toimi Bryggeri Helsingin Ravintolapäällikkö Olli Majanen.
Pääsimme maistamaan Bryggeri Helsingin ruokien kanssa Ollin valitsemia suomalaisia oluita ja vastaan näille oluille asettui Juomatalo Pikkulinnun Vesa Salmisen valitsemat skandinavialaiset haastajat. Kaikki oluet maistettiin sokkona ja vasta maistelun jälkeen saimme tietää, että mitkä oluet olivat kyseessä. Meidän tuli päättää kumpi olut sopi paremmin niille valitun ruoan kanssa. Oluen jäljessä näkyy aina minun valintani.
Alkupalat ja oluet |
Alkupala 1:
- Katkarapu Skagen + mehustettua punasipulia
Oluet:
- Rekola / Mathildedal Luomu Rölssi (Mun valinta)
- Nils Oscar God Lager
—
Alkupala 2:
- Inkiväärilohta + Gari-inkivääriä
Oluet:
- Jämtlands Heaven
- Maku Saison (Mun valinta)
—
Alkupala 3:
- Kananmaksapateeta + viikunahilloketta + ruisleipää
Oluet:
- Lervig Betty Brown
- Bryggeri Helsinki Roggenfest (Mun valinta)
—
- Grillattua härän marmorifileetä + suppilovahverokastiketta
Oluet:
- Beer Hunter’s Mufloni Muflonator
- Hornbeer Top Hop (Mun valinta)
—
Jälkiruoka:
- Mocha Crème brûlée ja appelsiinikreemiä
Oluet:
- Nøgne Ø Porter
- Malmgård Barley Wine (Mun valinta)
—
Ruoat olivat aivan mahtavan makuisia ja oluissa koin, että omat valintani toimivat paremmin näiden ruokien kanssa. Alkupaloista omaksi suosikikseni nousi inkiväärilohi, jota olisi voinut syödä vaikka loputtomiin. Pääruoka hiveli täydellisyydellään makunystyröitä.
Kun olimme syöneet ja juoneet, niin Olli lähti laskemaan pisteitä yhteen, että voittaako Suomi vai Skandinavia. Tuloksia odotellessa pääsimme maistamaan Bryggeri Helsingin uusinta olutta Sofia Imperial Stoutia, joka oli kyllä loistava olut.
Lopputulos oli selkeä ja voiton vei Suomi pistein 29 – 14. Suomi voitti kaikki kategoriat paitsi pääruoan. Kaikki muut taisivat minulta luntata vastaukset, koska omat valintani olivat tismalleen samat, kuin voittajaoluet 🙂
Lopputulos! |
Näitä maisteltiin |
Oli kyllä hienosti järjestetty tilaisuus ja siitä kiitokset Bryggeri Helsingille. Kiitoksia myös mukavalle pöytäseurueelle. Tämä meidän ruoka-/juomasessiomme oli pientä testiä ja toimimme ns. koekaniineina. Jossain vaiheessa voi olla saman tyylisiä tulossa myös Bryggeri Helsinkiin ja silloin suosittelen Teille kaikille, että käytte kokemassa makujen sinfoniaa.