Victory Art Brew Red Machine IPA

Victory Art Brew Red Machine IPA

Venäläiset oluet ovat itselleni olleet jo vuosikausia pääasiassa sitä Baltikaa ja muutenkin käsitykseni on ollut, että melko helppoa perusbulkkia sieltä vaan tulee. Sitten minut ravisteltiin todenteolla järkiini, kun pääsin ensimmäisen kerran maistamaan jotain aivan muuta, kuin sitä perus helppoa. Sain ystävältäni syntymäpäivälahjaksi lajitelman erilaisia venäläisiä craftbeer –oluita ja ensimmäisenä maistamani Red Machine IPA räjäytti pankin totaalisesti. Kerta heitolla tämä oli paras maistamani venäläinen olut ja muutenkin aivan maailmanluokan India Pale Ale. Olin häkeltynyt ja samalla tajusin, että olen aivan liikaa ruvennut yleistämään.

Asiaa kun ryhtyy pohtimaan, niin on aivan päivän selvää, että Venäjän kokoisessa maassa on varmasti muutakin kuin vaaleita Lagereita. Victory Art Brew on vastaus tähän aivan muuhun. Nyt arvioinnissa on IPA, jonka etikettiä koristaa punaiseen peliasuun pukeutunut jääkiekkoilija ja oluen nimi on Red Machine IPA. Teema on oluelle sopiva, koska tämä oli yhtä kovassa tikissä, kuin jääkiekon saralla punakone aikoinaan.

Sain ystävältäni useampia pulloja ja miltäs kuulostaa mm. Victory Art Brew Ivan Kozhedub? 100 EBUinen ja 13 prosenttinen Imperial Stout. Nyt jos koskaan voidaan puhua Russian Imperial Stoutista. Tämä on vielä itselläni maistamatta, mutta viikonloppuna on aivan pakko maistaa, koska pitkään aikaan ei ole mikään olut kiinnostanut näin paljon. Imperial Stoutin lisäksi sain myös Black IPAn ja Saisonin samaiselta panimolta. Settiin kuului myös AF Brew –nimiseltä panimolta kaksi Tupla IPAa AF Brew ABV not IBU: Polaris ja AF Brew ABV not IBU: Amarillo.

Tässä on hyvää tekstiä Victory Art Brewn nettisivuilta, jossa he paneutuvat hieman Venäjän olutkulttuuriin. Mennäänpäs sitten arvion pariin.

Panimo: Victory Art Brew

Maa: Venäjä

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 7,0 %

Katkerot: 65 EBU

Humalat: Chinook, Amarillo, Centennial ja Columbus

Maltaat: Pale Ale, Caramunch II, Carapils, Wheat

Fiilikset:
Kolmen sormen mittainen vaahto ja hieman samea oranssinkultainen väri. Nostaa reilusti pientä kuplaa pintaan ja vaahto pysyy pitkään oluen pinnalla.

Tuoksussa trooppista hedelmää, havuja, sitrusta ja hiven ruohoa. Tuoksu kertoo jo, että nyt muuten poika sulla on lasissa hemmetin hyvä IPA. Aromikas tuoksu nimittäin leijailee ympäri huonetta.

Maultaan reilun katkeroinen, mutta kuitenkin pysyy hyvin balanssissa. Makean hedelmäinen ja havuisuutta sopivassa suhteessa. Suuhun jää pyörimään greippi. Hyvin aromikas ja laadukas IPA.

Hörppiessäni tätä punakonetta olen suoraan sanottuna häkeltynyt ja samalla itseeni pettynyt. Häkeltynyt siksi, että kädessäni on loistava IPA ja pettynyt itseeni siksi, että olen aina pitänyt venäläisiä oluita melko kehnoina. Nyt on ennakkoluulot heitetty romukoppaan ja olen vakuuttunut, että sieltä löytyy muutakin.

Väitän, että tämä olut on vähintäänkin yhtä hyvää kuin mm. Beer Hunter’si Mufloni CCCCC IPA silloin, kun Mufloni on parhaimmillaan. Onneksi tätä on vielä toinen pullo hyllyssä 🙂

Mistä: Sain ystävältäni syntymäpäivälahjaksi. Kiitos Scubelle hienosta lahjasta 🙂
Tässä on karttaa Moskovasta, josta näitä oluita löytyy. Eli eikun vaan viisumihakemus vireille ja naapuriin ostoksille. Tämä pullo maksoi kuulemma 2,74 euroa, joten ei mikään paha hinta puolen litran flindasta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 42/50

Kolme sanaa: Maailmanluokan IPA Venäjältä

One thought on “Victory Art Brew Red Machine IPA

  1. Samaa mieltä, tuo on loistava IPA. Nappasin mukaani viimeksi Pietarissa käydessäni Beergeekistä Red Machine IPA:n ja myös Ivan Kozhedubin. Molemmat mainioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *