Sori Brewing Havana Gose

Sori Brewing Havana Gose


Mitä saadaan, kun yhdistetään suomalainen hulluus, intohimo hyviä käsityöläisoluita kohtaan ja kapinahenki suomalaisia lakeja kohtaan? No siitähän syntyy Suomen virolaisin pienpanimo Sori Brewing. Mitäs syntyy, kun nämä hullut suomalaiset pistävät perinteisen oluttyylin Gosen sekaan useamman kilon limenkuorta ja minttua? Siitä syntyy Mojito –twistin omaava Sori Brewing Havana Gose! Tämä Havana Gose on se perusversio. Tästä on tullut ja tulossa myös muitakin versioita, joissa käytetään mintun & limen kaverina jotain muuta twistiä.

Sain Sorin porukalta paketillisen oluita maistettavaksi ja ensimmäisenä arviointiin pääsee tämä lähes perverssit speksit omaava Gose. Olutresepteillä revittely on hauskaa ja tässä sitä on kyllä tehty oikein kunnolla. Gose on hyvin perinteinen saksalainen oluttyyli, jonka Sorilaiset ovat tuoneet nykypäivään. Mielenkiinnolla tyypittämään tätä juomaa.

Sori Brewingin Pyryn epävirallinen kuvaus tästä oluesta:
”No nyt. Joku sanoo että Suomi ei ole vielä valmis Soureille, mutta me sanotaan että parempi olla. Gose on jenkkien suosituin uusi oluttyyli juuri nyt. Raikkaus, suolaisuus ja erikoisuus viehättää. Ihan omasta sfääristä. Koska Gose on helposti aika simppeli, tehtiin tähän Mojito-twisti. Useampi kilo limenkuorta keitossa ja 36h ajaksi kiloittain tuoretta minttua käymistankkiin. Tämä on meidän yksi maailmanvalloitusase.”

Panimo: Sori Brewing

Maa: Suomi eiku Viro eiku…?

Tyyli: Gose

Voltit: 4,6 %

Mausteet: Himalajan vuorisuola, limenkuori ja tuore minttu

Fiilikset:
Kevyesti vaahtoava samea ruskean oranssi olut.

Tuoksussa merivettä, sitrusta ja pikkuisen happamuutta. Yrttisyyttä mintun muodossa.

Maultaan suolainen, hieman sitruksinen ja kevyen hiilihappoinen. Vehnäinen ja vetisen oloinen (ei huonolla tavalla). Happamuus hennon oloista.

Hyvällä tavalla outo olut. Näköään Gosen suolaisuus sopii aika hyvin limeen ja minttuun. Juotavuus on helpon lutvikasta. Tämä olut ei varmasti ole kaikkien mieleen ja itse olin hieman kiikun kaakun. Kuitenkin jään tässä siihen kultaiseen keskitiehen, ettei huono eikä hyvä vaan juotavan tuntuinen, ilman mitään suurta valittamista 🙂

Pisteet: 29/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *