OlutExpo 2015 ja haastattelussa Mikki Nyman

OlutExpo 2015 lähestyy kovaa vauhtia. Haastattelin tapahtumanjärjestäjää Mikki Nymania ja tässä alla on haastattelun antia. Olen myös lähipäivien aikana julkaisemassa tapahtuman juomalistoja, joita olen jo muutamia saanutkin.

Tiedoksi kaikille herneet nenään vetäville ilmiantajille, että kyllä tulen julkaisemaan juomalistoja myös niistä veellä alkavista juomista. Turhaan rasitatte virkamiehiä turhilla ilmiannoilla, koska näissä listoissa ei ole mitään kiellettyä. Tiedoksi myös oluiden ja viskien ystäville, että hyvää settiä on kyllä luvassa 🙂

Sitten mennään haastattelun pariin ja katsotaan, mitä Mikillä on sanottavaa tämän vuoden tapahtumasta. Olen muuten itsekin tulossa paikan päälle, joten nähdään siellä 🙂

Kuinka OlutExpo 2015 eroaa kahtena viime vuotena järjestetystä tapahtumasta?
”Tämän vuoden Olut Expo ei paljoa erotu viime vuodesta, tapahtuman konsepti alkaa löytää valmiin muotonsa. Tapahtuman järjestelyjen yksityiskohtia tietysti on paranneltu ja tullaan kehittämään jatkossakin, olemme panostaneet varsinkin sosiaalisen median näkyvyyteen ja viestintään.”

Milloin tapahtuma on ja missä?
”23.-25. Lokakuuta, paikkana jo viime vuodesta tuttu Kaapelitehdas.”

Tapahtuman nimessä on tullut joka vuosi muutoksia, miksi näin?

”2013 lähdimme liikkeelle nimellä Suomen OlutExpo. 2014 uusimme tapahtuman graafisen ilmeen täysin ja otimme käyttöön uuden logon sekä nimen Suomi/Englanti formaatissa, nimeen myös halusimme lisätä sanan viski kuvaamaan viskien suurta osuutta tapahtumassa. Nimeksi muovautui Olut & Viski Expo Finland / Beer & Whisky Expo Finland, jotka myös rekisteröitiin yrityksen toiminimiksi Patentti ja Rekisteri Hallituksessa keväällä 2014. Kuten kaikki muistavat oli Aluehallintovirasto viski sanan käytöstä eri mieltä kuin PRH, ja jouduimme jättämään sanan pois markkinoinnissa toistaiseksi. Luontevaa oli että emme muuttaneet nimeä enempää, joten nimeksi tuli nykyinen OlutExpo.”

Kuinka viime vuoden viski –kohu vaikutti sen vuoden tapahtumaan ja entäs tämän vuoden tapahtumaan? Saako tänä vuonna sanoa viski –sanan ja mitkä ovat rajoitukset sille?
”Viski sanasta noussut media kohu tietysti toi tapahtuman laajemman ryhmän tietoon viime vuonna, mutta koko sirkus oli erittäin raskas henkisesti itselleni yrittäjänä. Tänä vuonna olen käynyt huolellisesti asioita läpi viranomaisten kesken, pyrimme välttämään vastaavat konfliktit liittyen viestintäämme ja lainsäädäntöön. Tänä vuonna emme tosiaan käytä viski sanaa julkisessa markkinoinnissa, mutta anniskeluravintoloiden sisällä näkyvässä materiaalissa viskien mukana oleminen tuodaan esille.”

Kuinka paljon kävijöitä oli viime vuonna ja mitkä on tämän vuoden odotukset?
”Viime vuonna kävijöitä oli noin 4500, odotukset meillä on tietysti kasvavaan kävijämäärään.”

Kuinka paljon tapahtumaan tulee näytteilleasettajia?
”Tänä vuonna tapahtumaan on tulossa ennätykselliset 47 näytteilleasettajaa, tapahtuma on todella saavuttanut yritysten suosion. On ilahduttavaa että myös pienet kotimaiset panimot ja tislaamot ovat löytäneet OlutExpon markkinointiarvon, varsinkin heidän määrä on kasvanut viime vuodesta.”

Onko tapahtumalle jotain teemaa?
”Varsinaista teemaa ei erikseen ole ajateltu, mutta ehkä tänä vuonna tapahtumassa korostuu monipuoleisuus.”

Onko jotain asioita, joista on otettu opiksi viime vuodesta?
”Juomapoletteja myyvien kassojen lukumäärä on tuplattu… Sisääntuloa on muutettu nopeuttamaan ennakkolipun ostaneiden sisään pääsyä… Olutlasien vaihdosta on luovuttu ja alueella tulee olemaan useita lasien pesupisteitä… Opasteiden määrää on kasvatettu todella paljon.”

Paljon maksaa sisäänkäynti ja kuinka hoituu juomien maksaminen?
”Sisäänpääsy maksut on pidetty viime vuoden tasolla, perjantaina ja lauantaina yhden päivän lippu maksaa 15€ ja sunnuntaina 10€. Ennakkomyynnissä Tiketissä on myös jälleen myynnissä kolmen päivän lippu hintaan 25€. Ennakkolipuilla pääsee mahdollisen jonon ohi kello 18:00 asti, viime vuonna lauantaina jono oli pahimmillaan yli tunnin pituinen.
Juomapolettien ostaminen anniskelualueella hoituu joko VISA, Mastercard, Eurocard –maksukorteilla tai käteisellä. Juomapoletit myydään 10€ pusseissa kuten aikaisempina vuosina.”

Minkälaista ohjelmaa on luvassa tälle vuodelle? Tastingeja ym. esityksiä?
”Tänä vuonna on tulossa useita erittäin mielenkiintoisia tasting luentoja, uutuutena oluet ja viskit yhdistettynä samaan luentoon! Myös uutena asiana tänä vuonna istuinpaikkoja voi varata ennakkoon verkkokaupastamme, olemme yhdessä viranomaisten kanssa löytäneet tavan joka ei riko lakia. Tästä tulemme tiedottamaan OlutExpo kotisivuilla sekä Facebook sivuilla pian.”

Mitä haluat sanoa tapahtumaan tulijoille ja niille, jotka vielä pohtivat tulevatko paikan päälle?
”Ostakaa liput ennakkoon ja saapukaa paikalle ajoissa, kannattaa välttää ruuhkat jos vain voi. Mukavat kengät jalkaan että jaksaa pitempään kierrellä, tapahtumasta voi todella tehdä jokainen unohtumattoman makujen löytöretken!”

Mitenkäs se aina keskustelua herättävä vesi tarjoillaan OlutExpossa?
”Keskellä tapahtuman aluetta tulemme rakentamaan vesipulloja myyvän pisteen, viime vuoden tapaan myymme vettä 0,5 litran kierrekorkillisissa muovipulloissa hintaan 1€/pullo. Tämä tapa hoitaa ”vesihuolto” vieraille koettiin erinomaiseksi viime vuonna, ja tänä vuonna olemme parantaneet toteutusta entisestään.”

Lisätietoja tapahtumasta: www.olutexpo.fi

2 thoughts on “OlutExpo 2015 ja haastattelussa Mikki Nyman

    1. N. 1,5 dl ja n. 2,5€
      Riippuu tietysti tiskistä, mutta tuollaista muistelen sen olevan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *