Top Fuel Hoplite Pale Ale

Top Fuel Beer Company Hoplite Pale Ale

Olutopas.info – Arvio 

Top Fuel Beer Company on yksi uusimpia Suomi pienpanimoskenen tulokkaita ja nyt minä pääsin ensimmäistä kertaa maistamaan panimon tuotteita. Viime vuonna Lohjalle perustettu panimo on aloittanut pyörittämään hommaansa kolmella oluella ja niistä nyt maistossa ainut maitokauppavahvuinen eli Hoplite Pale Ale. Kaksi muuta ovat Lab Genious Porter ja Hippie Juice IPA.

Hoplite Pale Ale on 4,7 % American Pale Ale. Tämä olut on niittänyt menestystä mm. Tuopillinen –olutblogin sokkovertailussa, jossa testissä oli maitokauppavahvuiset Pale Alet.

Panimo: Top Fuel Beer Company

Maa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 4,7 %

Katkerot: 55 EBU

Väri: 22 EBC

Humalat: Magnum, Centennial, Columbus ja Simcoe

Batch: A3

Fiilikset:
Vaahtoa syntyy oluen päälle vasemmalla kädellä mitattuna kaksi sormea ja yksi paketissa oleva sormi. Oikealla kädellä mitattuna tulee neljä sormellista vaahtoa. Väri on meripihkaisen punainen.

Tuoksu rupeaa vähitellen puskemaan suuren vaahtomuurin haihtuessa ja se on havuinen ja greippinen. Hiivaisuutta havaittavissa. Hieman tökkii.

Makumaailma on rakennettu reiluhkon katkeroiseksi. Havujen havinaa ja pirskahtelevaa greippiä. Runko on topakka näihin prosentteihin nähden.

Kelpo olut maitokauppavahvuiseksi, vaikka tuoksu voisikin olla hieman raikkaamman oloinen. Ei anneta tuoksun häiritä, koska ei tämä ole sieraimiin kaadettavaksi valmistettu. Katkerot menevät ehkä hieman yli, mutta ei liikaa.

Mistä: Sain panimolta. Tässä lisää saatavuustietoja

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *