Jaskan savuhirvipihvit


Viime viikonloppuna oli taas kerran aika valmistaa ruokaa grillissä ja sitä varten otin pakastimesta sulamaan hirvenlihaa. Hirvenlihan marinointiin käytin Poppamies Slow Food Rub -mausteseosta, jonka pitäisi antaa ruoalle savuista makua. Aikaisempaa kokemusta minulla ei ollut tästä mausteseoksesta, joten jännityksellä kohti uusia makuja.

Lihan kaveriksi otinkin sitten kaapista pari pulloa olutta ja testasin, että kumpi toimii savuisen hirvenlihapihvin kanssa paremmin. Oluet olivat Malmgårdin Panimon Huvila X-Porter ja Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock.

Tässä alla on hyvin yksinkertainen resepti, joka onnistuu varmasti kaikilta. Käytin ainoastaan kyseistä mausteseosta, niin sain irti juuri sen mitä sillä on tarjota lihalle.

Ainekset:

  • Hirvenliha (Muukin liha käy)
  • Poppamies Slow Food Rub
  • Öljy

Valmistusohje:

  1. Leikkaa liha sopivan kokoisiksi pihveiksi.
  2. Hiero pihvien pintaan hieman öljyä ja sen jälkeen mausteseos.
  3. Anna maustua 1 -2 tuntia.
  4. Sitten grilli kuumaksi ja sivele hieman öljyä grilliritilälle.
  5. Heitä lihat grilliin ja grillaa mediumiksi. Tässä ei olla kuitenkaan valmistamassa kengänpohjia.
  6. Laita lihat folioon muhimaan n. 10 minuutiksi
  7. Tarjoile sopivien lisukkeiden ja hyvän oluen kanssa. Itse grillasin kaveriksi vihreää paprikaa ja keitin uusia perunoita ja porkkanaa.

Makutesti:
Sitten oli aika testata miltä liha maistuu ja kumpi oluista on lihan kanssa parempi pari. Lihaan oli selkeästi tullut savuista aromia, joka toimii hyvin hirvenlihan kanssa. Mausteseos ei tarvitse tuekseen muita mausteita, joten riittää että sitä kiskaisee lihan päälle, niin se on siinä.

Oluttesti:
Sitten aika ottaa oluet testiin lihan kanssa. Urbockin savuinen makumaailma jatkaa lihan tarjoamaa savuisuutta ja nämä pelittävät keskenään aivan mahtavasti. Hirven savuisuus on mieto, mutta olut nostattaa sitä ylöspäin ja nämä ovat keskenään täydellinen pari. X-Porter menee reilusti paahteisen puolelle ja maku on huomattavasti vahvempi. Se peittää kaikki lihan aromit ja hallitsee kokonaisvaltaisesti tätä maistelua. Sanoisin, että nauti Jaskan savuhirvipihvien kanssa savuolutta kuten Urbock ja jälkiruokana Porter kuten X-Porter. Tällöin koet täydellisen makuelämyksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *