Ice Beaver Oy:lta Ilosaarirockille oma olut!

Kuva: Ice Beaver

Huomasin tuossa muutama päivä sitten, että rakkaan kotikaupunkini musiikkifestivaaleilla Ilosaarirockissa tulee olemaan saatavilla myös pienpanimo-olutta. Ice Beaver Oy hoitaa Rentolavan anniskelun ja tuo sinne Ilosaarirock Pale Alen. Kyseisen oluen on valmistanut Sori Brewing. Kyselin Ice Beaverin Toimitusjohtajalta Joonas Leppävuorelta ja Brand Manager Jussi Korkeelalta, että mistä tässä on oikein kyse.

Mikä on Ice Beaver Oy
Ice Beaverin tarina (niin kuin kaikki hyvät tarinat) sai alkunsa juhannussaunan lauteilta kesällä 2014. Joensuulaislähtöinen kaveriporukka sai päähänsä oluen nauttimisen lisäksi myös ruveta itse myymään ja valmistamaan sitä. Pienten pyörittelyjen jälkeen oluttyypiksi valikoitui Pale Ale, lähinnä sen kesäisen fiiliksen ja hyvän maun ansiosta.

Perustajajäsenten vahva lautailutausta (lumilautailu, surffaus, skeittaus) tuli alusta asti esille ja olutta haluttiin nimenomaan tehdä saman henkisille ihmisille, järkevään hintaan ja niihin ravintoloihin/festareille/kuppiloihin, missä itsekin käydään. Hashtag #beersboardsandbros oli selvillä jo ennen kuin oluen nimestä tai lopullisesta reseptistä oli tietoakaan.

Toiminta alkoi konkretisoitua loppusyksystä, kun oluelle löytyi oikea nimi ja brändiä pystyttiin alkaa rakentaa. Samoihin aikoihin löytyi Tallinasta sopiva panimo, jonka kanssa sovittiin yhteistyön aloittamisesta keväällä 2015. Joulukuussa 2014 Ice Beaver osakeyhtiö rekisteröitiin kaupparekisteriin ja paperisota saatiin käyntiin. Tämä tarkoitti sitä että alkuvuosi meni erilaisia lupalappuja täytellessä.

Kuva: Ice Beaver

Toiminnan kantavana ajatuksena oli alusta asti se, että ”pahimmassa tapauksessa meillä on h*lvetisti kaljaa” ja että ”tämän pitää olla hauskaa”. Suunnitelmana oli lähteä liikkeelle pienellä 300-500 litran koe-erällä, mutta hintojen ja saatavuuden puolesta järkevimmäksi vaihtoehdoksi tuli tehdä kerralla 3000 litran pönttö, mikä tarkoitti selkeästi aiottua isompaa ajallista ja rahallista panostusta.

Deadline toiminnan alkamiselle oli alusta asti Rukan Wappulounas 2015, jossa ensimmäinen näyte-erä ”Majavaa” julkaistiin kunnon ryminällä. Vastaanotto oli erittäin positiivinen, mikä antoi motivaatiota brändin eteenpäin viemiselle. Jo tässä vaiheessa, ilman ainuttakaan myytyä olutta, omistajat olivat saaneet sijoitetulle pääomalle sitä mitä haettiinkin: hyviä hetkiä hyvien ystävien kanssa.

Positiivinen asenne ja reipas tekemisen meininki herätti kiinnostusta myös ympärillä ja osakkuuksien perään kyseltiin yllättäviltäkin tahoilta. Työkuorman keventämiseksi yhtiö päätti ottaa mukaan motivoituneita ja innostuneita ihmisiä, joiden kanssa tekeminen olisi mukavaa ja jotka jakoivat brändin suhteen samanlaisia ajatuksia. Kevään osakeanti toi 4 uutta osakasta, joista kaikille määriteltiin selkeä rooli yrityksessä.

Kuva: Ice Beaver

 
Kyselin Sori Brewingin suunnalta tästä oluesta ja Pyry Hurula heitti tällaisen kommentin:

Tosiaan Ice Beaverin pojat lähestyi meitä, että pitäisi yhdessä kehitellä kesää ylläpitävä trooppinen Pale Ale, joka mahtuu maitokauppavahvuuksiin. Juuri sellainen sopii Ilosaarirockiin ja toivotaan että oluen kaverina on paljon myös aurinkoa. Poikien haaste otettiin vastaan ja tehtiin suoraviivainen, raikkaan hedelmäisesti Magnumilla, Tomahawkilla ja Cascadella humaloitu Pale Ale. Tuttuun tapaan aromikkaissa kuivahumaloinneissa ei säästelty, mutta katkerot pidettiin hillittyinä.
Varmaan tulevaisuudessa yhdessä tehdään lisääkin olutta yhdessä. Ice Beaver onkin hyvin laajalti jo jalansijaa saanutkin ja kannattaa käydä maistamassa kun käsiinsä saa.

Ensimmäisen oluterän Ice Beaver sai myyntiin juhannuksena 2015. Tällä hetkellä heidän Majava –olutta on saatavilla lähes jokaisesta Turun kesäkuppilasta ja buumi on levinnyt Helsinkiin ja Itä-Suomeen. Kesän Ilosaarirockissa Ice Beaver vastaa Rentolavan anniskelusta, kuten jo yllä mainitsinkin. Tällä hetkellä yritys on kovassa nousukiidossa ja heidän onkin vaikea sanoa minne asti Ice Beaver lentää. Hyvällä fiiliksellä ja hyvien ystävien ympäröimänä he kuitenkin jatkavat toimintaansa.

Itselleni on pitemmän aikaa tympinyt, että näissä hienoissa musiikkitapahtumissa on saatavilla ainoastaan peruslagereita ja kuitenkin olisi lämpimässä ilmassa mahtavaa nautiskella olutta samalla kun kuuntelee musiikkia. Nyt tähän asiaan on tullut muutosta ja muissakin musiikkitapahtumissa on ruvennut näkymään pienpanimotuotteita. Mahtava juttu.

Lisää tietoa Ice Beaveristä: 

2 thoughts on “Ice Beaver Oy:lta Ilosaarirockille oma olut!

  1. Jos kuvat on ottanut joku muu kuin allekirjoittanut niihin pitäisi merkitä se näkyvästi.

    1. Pahoittelut tästä. Minulla on kyllä ollut tapana aina kertoa jos kuva on muualta, mutta nyt oli näköään päässyt unohtumaan.

      Nyt kuvien alle liitetty se taho, jolta kuvia pyydetty ja kuvat saatu. Sen tarkemmin en osaa sanoa kuvien ottajasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *