Gouden Carolus Easterbeer

Gouden Carolus Easterbeer

Olutopas.info – Arvio 

Vuonna 2012 Alkon Pääsiäisolutvalikoimassa oli Gouden Carolus Easterbeer ja minäkin sitä pullollisen nappasin mukaani. Kellarissa tämä kyseinen puteli vietti aikaa kaksi vuotta ja se piti ottaa viime vuonna maistoon. No perkele, enpäs ottanut kun Pääsiäistä viettäessä tajusin, että kyseinen pullo on 470 kilsan päässä kellarissa. Nyt kuitenkin muistin ottaa pullon mukaan ja eikun vaan maistoon. Nythän se pullo olikin jo kolme vuotta majaillut kellarissani.

Gouden Caroluksella on ainakin loistavat Cuvee Van De Keizer Blauw ja Cuvee Van De Keizer Rood, joten kyllä tältä osaa odottaa pätevää suoritusta. 10,5 % vahva belgieili, jossa anista ja appelsiininkuorta. Näistä GC:n olusista Classic –versio on löytynyt vuosikausia Alkon valikoimasta, mutta se on vaan jäänyt vielä maistamatta. Ehkä kuitenkin joku kerta sekin pitää paikata.

Panimo: Brouwerij Het Anker

Maa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen Vahva Ale

Voltit: 10,5 %

Kantavierre:  21,5 %

Katkerot: 35,0 EBU

Väri: 63,0 EBC

Humalat: Tradition ja Magnum

Maltaat: Pilsner-, karamelli-, vehnä- ja paahtomaltaat

Fiilikset:

Tummanruskea olut, jossa pientä punertavuutta ja pieni on vaahtokin. Sekin pieni vaahto tekee suuret määrät pitsiä lasin reunoille.

Tuoksussa tummaa hedelmää, makeutta sokerin muodossa ja yrttejä. Anis tulee vahvasti esiin.

Mausta ensimmäisen tulee esille aimo annokset yrttisyyttä. Tummaa pehmeää kypsää hedelmää ja anis tulee vahvana, muttei kuitenkaan pistävän iskevästi. Alkoholi on peitettynä loistavasti. Makean sokerinen.

Erittäin hyvän makuinen Pääsiäisolut ja Belgityylinen Vahva Ale. Pääsiäissarjassa harvinaisen maistuva olut, kun nämä Pääsiäisoluet ovat olleet melkein poikkeuksetta melko kehnon puoleisia. Pääsiäiseen kuuluu olut ja sitä on juotu iät ajat mm. paaston aikaan, mutta kuitenkin nää oluet ei juurikaan ole hirmuisia makunautintoja ainakaan itselleni olleet.

Mistä: Alkon Pääsiäisolutvalikoimasta vuonna 2012

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Kolme sanaa: Pääsiäisolut parhaimmasta päästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *