Kellarista: 2-vuotias Malmgård Huvila Arctic Circle Ale

Malmgård Huvila Arctic Circle Ale

Olutopas.info – Arvio 

Appiukon kellarista (omasta olutkätköstäni) esiin kaivettu Malmgårdin Arctic Circle Ale vietti viime torstaina (12.3.2015) 2-vuotissyntymäpäiviään  ja samalla paukkui myös parasta ennen päiväys rikki tässä oluessa.

Olen arvioinut tämän ACA:n blogiini 30.5.2013 ja silloin kyseessä ollut pullo oli melko tuoretta tavaraa. Nyt maistellaan toinen pullo samaisesta erästä, että kannattaako näitä jatkossakin unohdella kellariin vai imaista tuoreena naamariinsa.

Sellaisella nelisenttisellä vaahdolla lähtetään liikenteeseen. Väritys on tummanruskeaa cokiksen väristä.

Tuoksusta tulee ensimmäisenä mieleen, joku tuhdin puoleinen ja pehmeähkö Portteri. Paahteisuutta on melko paljon enemmän mitä muistelen. Yrttistä katajaisuutta ja leipäistä maltaisuutta. Miellyttävä tuoksu.

Makumaailma on pehmeän paahteinen ja yrttisyys on reilun puoleista. Jos ei tietäisi mistä oluesta on kyse, niin menis aivan portterista. Taustalta makean maltainen ja hieman jopa sahtimainen rukiin ja katajan säestyksellä. Jotenkin tässä on kaikki maut nitoutuneet nätisti yhdeksi nautinnolliseksi kokonaisuudeksi, eikä täten mikään liikaa hyökkää esiin. Voisin väittää, että tämän oluen kohdalla kypsyttäminen kellarissa kannatti, vaikka tuoreeltaankin on loistava olut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *