Vakka-Suomen Prykmestar SavuVehnä

Vakka-Suomen Prykmestar SavuVehnä

Olutopas.info – Arvio 

Vakka-Suomen Panimon Jani Vilpas on mestari valmistamaan saksalaisia oluita ja hänen savuiset oluet, kuten Prykmestar Savu ja Prykmestar Savukataja ovat omaan suuhuni herkkuja vailla vertaa. Nyt kun otan maistoon tämän savuisen vehnäoluen, niin tietyt (suuret) odotukset on myös tätä kohtaan.

Panimo:
Vakka-Suomen Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Savuolut

Voltit: 5,5 %

Kantavierre: 14,6 %

Katkerot: 22,9 EBU

Väri: 67,8 EBC

Humalat: Hallertauer Magnum

Maltaat: Ohra ja vehnä

Fiilikset:
Parilla sormellista vaahtoa ja väri punertava ruskea.

Tuoksussa on savua, mutta ei mitenkään överisti. Ehkä savua voisi olla jopa enemmän. Banaania, vehnäoluthiivaa ja muutenkin aika paljon sahtiviboja. Oluen lämmitessä savuisuus pääsee paremmin esille, vaikka olut ei ollutkaan avaushetkellä mikään jääkylmä.

Suuhun kaatuessa olut pirskahtelee suussa. Savuisuus hönkii, mutta melko miedosti. Hedelmäinen ja makean maltainen. Vehnäisyys tulee esille ja maltaisuus on viljaisen puoleista. Tuoksusta esiin tullut banaani on jäänyt taka-alalle.

Ei mikään erityinen olut, vaan jää lopulta hieman jopa pliisun puoleiseksi. Savukatajalle jää valovuoden, mutta hölmöä lähteä vertaamaan, kun kyseessä on aivan erilainen savuolut. Karkeasti sanottuna Savuvehnä on sekoitus wehnäbockia ja Savukatajaa, mutta maut jääneet miedoiksi. Tässä tietysti odotti hieman vielä savuisempaakin olutta, mutta taustalta kuoriutuikin tasapainoinen olut, jossa ominaisuudet eivät suuria hyökkäyksiä suorittaneet.

Allekirjoitan blogikollegani Hayken väitteen, että toimii mainiosti ruokajuomana. Katsokaas Reittausblogin mietteitä tästä oluesta suoraan kodan lämmöstä:
Reittausblogi – Vakka-Suomen Prykmestar Savuvehnä

Kyllä/Ehkä/Ei: Ei. Tämä jäi itselleni kerta maisteluksi.

Mistä: Ostin Joensuun Prisman Alkosta.

Tilanne:
Perjantai-illan olutmaisteluita oli tämä olut. Taustalla takkatulen tarjoama lämpö.

Tyylissään: Savuolut –tyylissä ei mikään erityinen olut. 2/5. Sitten jos tätä vertaisi vaikka tummiin vehnäoluisiin, niin tasainen keskitien tallaaja. 3/5

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 32/50

Kolme sanaa: Tasapainoinen, mieto savuinen

One thought on “Vakka-Suomen Prykmestar SavuVehnä

  1. Tämä taitaa olla kovasti mielipiteitä jakava olut. Vaikka itse olen voimakkaan savun ystävä enempi parempi-linjalla, niin tässä tuo mieto savu omasta mielestäni toimi erittäin hyvin. Se antoi sopivasti tilaa hefen rungolle peittämättä vehnän makuja, mutta silti savu maistui koko ajan mukana. Tasapainoisuus on omasta mielestäni tämän oluen vahvuus, sillä voimakkaampi savu olisi voinut peittää liikaa hefen makuja vehnärungon jäädessä sitten vahvalle savulle liian köykäiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *