Dieu du Ciel Péché Mortel

Dieu du Ciel Péché Mortel

Olutopas.info – Arvio 

Kanada on olutmaana itselleni melkoinen mysteeri ja aikaisemmat kuvitelmani ovat olleet tämän alla olevan kuvan mukaiset. Olin kuitenkin hieman väärässä.

Siellä on kuitenkin paljon muuta ja tämän nyt arvioitavana olevan panimon oluet kannattaa pistää muistiin, koska ne kyllä ovat aivan loistavia. En tietysti pysty yleistämään, mutta parin maistamani oluen perusteella voi sanoa, että kyseessä on loistava panimo. Panimo on nimeltään Dieu du ciel

Nyt arvioinnissa on Imperial Stout on nimeltään Dieu du Ciel Péché Mortel. Ensimmäisen kerran maistoin tätä olutta käydessäni Skotlannissa Aberdeenin BrewDog baarissa. Kyseinen olut taisikin olla kyseisen reissun paras olut ja sitä piti saada lisää. Löysin tämän oluen Saveur Bierestä, joten pitihän se tilata. Huomioitavaa on se, että tämä olut taisi olla niin hyvää, etten muistanut ottaa kuvaa. Tai sitten olen ne jonnekin hävittänyt. Ainut valokuva, jonka löysin on Skotlannin reissun sumea kuva 🙂 Ja tämän arvion löysin oman puhelimeni kätköistä ja se on, niinkin kaukaa kuin viime vuoden heinäkuulta. Jos sitä välillä julkaisisi näitä ”pöytälaatikko” arvioita.

Kolmen sentin mittainen beige vaahto koristelee tämän pikimustan oluen. Tuoksussa ensimmäisenä tulee esiin reilu annos kahvia. Sitten paahdettua mallasta, suklaata ja lakua. Maultaan kahvinen, makeahko ja paahteisuutta oikein reilulla otteella.  Pehmeän oloinen ja hieman kuivahko. Hienoinen alkoholin tunne tulee esille jälkimaussa. Oluen lämmetessä tulee esiin reilusti sitruksista humalointia.

Aivan mahtavan makuinen Imperial Stout. Yksi parhaista mitä on tästä tyylilajista tullut vastaan tähän mennessä.

Loppuun pienenä nippelitietona: Péché Mortel on Ranskaa ja tarkoittaa kuolemansyntiä. Kuolemansynti on jättää tällainen olut maistamatta jos se vastaan tulee.


Pisteet: 44/50

3 thoughts on “Dieu du Ciel Péché Mortel

  1. Mitä mieltä olet siitä että joissakin imperial stouteissa on parasta ennen useita vuosia eteenpäin ja joissakin se tulee nopeasti vastaan. Kun ostin Alkosta Founders IS pullon kellariin ja huomasin nyt että bb on 14.10.2014. Pitäiskö tuo juoda pois vai kypsyttää?

    1. Osassa Imperial Stoutit ovat erittäin voimakkaasti humaloituja ja vanhetessaan voivat muuttua huomattavasti huonompaan suuntaan. Esimerkkinä pulloversio Plevnan Siperiasta on tuoreena loistavaa, mutta jo vuoden ikäisenä aivan eri makuinen ja siis huononpaan suuntaan. Pääsääntönä ne säilyvät oikein hyvin, mutta on tapaus/olut -kohtaista, että kehittyykö parempaan suuntaan. Itselläni on kans pari pulloa tuota Foundersia kellarissa ja aion kyllä antaa olla vielä hyvinkin pitkään.

    2. Osassa Imperial Stoutit ovat erittäin voimakkaasti humaloituja ja vanhetessaan voivat muuttua huomattavasti huonompaan suuntaan. Esimerkkinä pulloversio Plevnan Siperiasta on tuoreena loistavaa, mutta jo vuoden ikäisenä aivan eri makuinen ja siis huononpaan suuntaan. Pääsääntönä ne säilyvät oikein hyvin, mutta on tapaus/olut -kohtaista, että kehittyykö parempaan suuntaan. Itselläni on kans pari pulloa tuota Foundersia kellarissa ja aion kyllä antaa olla vielä hyvinkin pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *