Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special Saison

Saimaan Juomatehtaan Brewer’s Special Saison

Yleistä: Seuraava arvioitava Alkon käsityöläisolut on saman tyylinen, kuin aikaisemmassa arviossani ollut Rekolan Panimon Funky Luomu. Humalointi on saimaalaisessa hoidettu jenkkihumalilla ja sitä on viisinkertainen määrä Funkyyn verrattaessa.

Tästä Saisonista oli saatavilla muutamissa olutravintoloissa kolme eri versiota, josta tämä sitten päätyi Alkon valikoimaan. Viime kesänä Saimaan Juomatehdas järjesti äänestyksen, että minkä tyylinen oluen ihmiset haluavat Saimaan Juomatehtaalta tähän vuoden 2015 käsityöläisolut –valikoimaan. Äänestyksen voitti ylivoimaisesti Saison ja sitä itsekin kävin äänestämässä.

Katsotaanpas, että äänestikö kansa oikein.

Huom. alla näkyvät arvot ovat Alkon mittaamia ja eroavat kuvissa näkyvistä.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Saison

Voltit: 6,0 %

Kantavierre: 16 °P

Katkerot: 47 EBU

Väri: 14,3 EBC

Humalat: Columbus ja Cascade

Maltaat: Pils, Vienna ja Vehnä


Fiilikset:
Samea kultaisenkeltainen olut, jonka päällä keskikokoinen valkoinen vaahto.

Tuoksussa hedelmää, belgihiivaa, banaania ja ruohoisuutta. Vehnää reilusti esillä ja sitruksinen humalointi tunkeutuu sieraimiin. Maanläheinen ja yrttinen.

Maultaan sitruksisen pirskahteleva, hapokasta omenaa ja belgihiiva on vahvasti esillä. Humalointi melko reilua ja sitrushedelmäistä. Loppuveto taittuu ruohoiseksi. Yrttinen ja reilun hapan Saison.

Mainio jenkkihumalilla ryyditetty Saison, josta tulee mieleen lukuisia yhteisiä piirteitä, kuin samaisen panimon Luomuvehnässä.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Mukavan piristävä Saison.

Mistä: Sain panimolta

Tilanne: Muuttolaatikoiden seassa istuskelin olohuoneessa tyynyllä, kun oltiin vanha sohva myyty pois. Rankan pakkaamisen jälkeen tuli maistettua. Tosen kerran otin maistoon hetki ennen tämän arvion julkaisemista ja silloin olikin jo näitä muuttolaatikoita purettuna uudessa kodissa. Taustalla takka huokuu lämpöä ja ainut valon lähde koko talossa on muutama tuikku ja kaksi tietokoneen näyttöä, jotka hakkaavat suuren määrän värikkäitä pikseleitä silmilleni.

Tyylissään: Tyylilajissaan toimii erittäin hyvin. Tarjoaa juuri sopivasti happamuutta ja jenkkihumalat tekevät tästä juuri sellaisen uuden ajan Saisonin, joita jenkkilässä on erittäin paljon. 4/5

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50

Kolme sanaa: Jenkeillä ryyditetty Saison

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *