Ruosniemen Vuorineuvos Imperial Stout

Ruosniemen Vuorineuvos Imperial Stout

Yleistä: Alkon käsityöläisolut –valikoimaan saapuu helmikuun ensimmäisenä maanantaina iso nippu suomalaisia pienpanimo –oluita  ja siidereitä. Nyt otan tästä setistä ensimmäisen oluen maistoon. Pääsin tätä olutta maistamaan ensimmäisen kerran jo viime vuoden puolella ja nyt on aika ottaa ihan kunnolla testiin.

Panimon tuotekuvaus:
”Kun työmarkkinoilla myrskyää, Vuorineuvos rientää hätiin kaksirivisessä liituraitapuvussaan. Tämän jo hieman ikääntyneen teollisuuspampun ajatus alkaa kirkastua vasta pitkän lounaan jälkimmäisellä tunnilla. Työnantajalinnakkeen jyrähtävä kannanotto Hakaniemen vaatimuksiin muotoillaankin vasta jälkiruokajuomien ääressä.”

Aikaisemmin kirjoittelin juttua Panimo Hiisin Iku-Tursosta ja samalla listailin maistuvia Imperial Stouteja. Katsotaan löytääkö Vuorineuvos paikkansa tuolta listalta.

Panimo: Ruosniemen Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 9,5 %

Humalat: Columbus

Maltaat: Pale Ale, Dark Ale, Black, Paahdettu ohra

Fiilikset:
Olut musta kuin yö ja vaalean beigeä vaahtoa parin sormen verran.

Tuoksussa palanutta paahteisuutta, turvesavua ja kahvia. Humalointi antaa itsestään sitruksisen tuulahduksen. Taustalla hiven yrttisyyttä.

Hyvin pehmeä Imperial Stout. Mokkaisen kahvinen, paahteisuus ei niin palanutta kuin tuoksussa. Taustalla greippinen humalointi tulee hieman esille. Tasapainoinen Imperial Stout, joka toimii loistavasti jälkiruokana.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä. Kyllähän se aina hyvä Imperial Stout maistuu ja tämähän on juuri sellainen. Vuorineuvos ansaitsee paikkansa muiden hyvien suomalaisten Imperial Stoutien joukosta.

Mistä: Sain panimolta.


Tilanne: Tilanteessa ei ollut, kuin olut ja sen maistaja.Tämä on hyvin tyypillistä itselleni, että Imperial Stout nautitaan itsekseen hiljaisuudessa, jossa kaverina saattaa olla korkeintaan yksi kynttilä.

Tyylissään: Ei yllä parhaiden maistamieni Imperial Stoutien joukkoon, mutta siltikin erittäin mainio IS. 3/5

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50

Kolme sanaa: Tasapainoinen maistuva jälkiruoka

6 thoughts on “Ruosniemen Vuorineuvos Imperial Stout

 1. Valvira varmaan tykkää kun saat panimolta/maahantuojalta näytteitä joista kirjoitat ja mainostat blokissasi. Suomen olut ja viskiplokarit on just tällasia kaksinaamaisia että vinkuvat laista mutta itse eivät sitä halua edistää. Jos et sattumoisin ole vielä ymmärtänyt niin ei panimoilta, tislaamoilta tm saa pyytää tietoja varsinkaan ilmaisia alkoholiannoksia. No eihän tämä tarvitse kuin vinkata valviralle niin ottavat kyllä jutut tutkiakseen se hyvä puoli suomessa on. Ilmoitin juuri hiljattain myös eräästä toisesta viskiolut kirjoittelusta ja hiljeni kummasti.

  1. Hei Herra tai Rouva Anonyymi.
   Kommenttisi oli kaikin puolin hyvin mystinen, koska siinä ei ollut loppujen lopuksi kuin vääristynyttä tietoa ja pientä epäsuoraa uhkailua. En tiedä oletko itse lukenut Valviran laatiman ohjeen alkoholimainonnasta, mutta kommenttiasi lukiessa tulee sellainen fiilis, että nyt on enemmän luettu jotain netin keskustelupalstaa, kuin oikeaa Valviran ohjetta. Olen pariinkin otteeseen viestitellyt Valviran ihmisten kanssa ja aina olemme päässeet yhteisymmärrykseen, enkä ole sääntöjä rikkonut.

   Valviran ohjeessa selkeästi kerrotaan, että suurin osa rajoituksista koskee kaupallisia toimijoita. Tällä tarkoitetaan mm. panimoita. Itse en ole panimo tai mikään muukaan kaupallinen toimija. Olen olutharrastaja. Jos joskus satut lukemaan tämän ohjeistuksen, niin suosittelen katsomaan sivulla 33 olevaa kohtaa:
   ”Mikäli esimerkiksi blogikirjoittaja toimii alkoholijuoman valmistajan, myyjän tai maahantuojan toimeksiannosta tai hän kirjoittaa alkoholijuomista korvausta vastaan, sovelletaan häneen samoja mainonnan rajoituksia kuin muihinkin mainostajiin. Se, missä menee kielletyn ja sallitun toiminnan raja, perustuu aina tapauskohtaiseen kokonaisarvioon. Mikäli blogikirjoittaja saa vain satunnaisia tuotenäytteitä, eikä alkoholijuomateollisuuden toimija muutoin ohjaa kirjoittamista, katsotaan kirjoittaminen vapaaksi kansalaiskirjoittamiseksi, jota alkoholilain mainontasäännökset eivät koske.”
   Eli jos nyt ruvetaan tulkitsemaan tuota kohtaa, niin minä olen tuo blogikirjoittaja, joka saa satunnaisia tuotenäytteitä, eikä nämä alkoholijuomateollisuuden toimijat ohjaa kirjoittamisiani. Kirjoitan saaduista oluista tai sitten en kirjoita. Kukaan ei ole ikinä lähettänyt minulle oluita ja sanonut, että pistäppäs blogiin arviot. Tämä kirjoittamani olutarvio mistä kommentoit ja uhkasit on vapaata kansalaiskirjoittamista eli kun sinä rupeat siihen puuttumaan, niin tavallaan yrität rikkoa minun oikeuksiani puhua vapaasti.

   Anonyymina huutelu ja pienoinen Valviralla uhkailu on pelkurimaista toimintaa ja helppohan se on naamarin takaa ruveta huutelemaan. Itse olen antanut blogilleni kasvot ja nimeni on näkyvillä. Uskallan kertoa mielipiteeni naamallani ja nimelläni. Ensi kerralla, kun laittelet samantyylisiä kommentteja, niin suosittelen ensin ottamaan asioista selvää, niin ei tarvitse tänne huudella ihan mitä sattuu sylki suuhun tuomaan. Tulen jatkossakin toimimaan samalla tavalla kuin aikaisemmin, koska minulla on siihen oikeus.

   Kun puhutaan kaksinaamaisuudesta ja lain edistämisestä, niin itse en ole lain puitteissa tehnyt mitään väärää. Kun ruvetaan miettimään olut-, viski ja viiniblogien merkitystä vaikka pelkästään suomalaisessa juomakulttuurissa, niin mielestäni niillä on suuri rooli juuri positiivisessa mielessä. Ei näissä blogeissa ikinä kerrota, että kuinka saadaan halvalla pää sekaisin tai mistä olutlava halvimmalla. Näissä blogeissa kerrotaan yksittäisten hienojen juomien mauista ja perehdytään näiden juomien historiaa. Itse koen jo pelkästään omalla kirjoittelullani tuoneen enemmän hyvää, kuin huonoa suomalaiseen juomakulttuuriin ja samaa voin sanoa myös muista blogeista, joissa kirjoitetaan alkoholijuomista.

   Olut-, viski ja viiniblogit ovat paremman juomakulttuurin sanansaattajia, joten niitä vastaan on kenenkään kukkahattusedän tai tädin turha hyökätä!

   Ei mulla muuta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *