Sinebrychoff Karhu Tumma I

Sinebrychoff Karhu Tumma I

Olutopas.info – Arvio 

Nyt otetaan maistoon hieman kevyempää tummaa olutta, kun ammutaan korkki kattoon Karhun Tummasta. Tää Karhun on 2,8 % tumma lager ja joskus olen tätä maistanut liharuoan kaverina. Silloin yllätyin melko positiivisesti.

Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg)

Maa: Suomi ?

Tyyli: Tumma Lager & Vähäalkoholinen Olut

Voltit: 2,8 %

Katkerot: 14 EBU

Kantavierre: 8,3 %

Väri: 50 EBC

Muuta: Hapettumisenestoaine natriumdisulfiitti

Fiilikset:
Olut vaahtoa erittäin voimakkaasti, mutta kaadoinkin sen lasiin melkoisella kaarella. Vaahto kuplii reilusti. Tuoksussa kotikaljamaisia vivahteita ja paahteisuutta. Pahviakin löytyy tuoksusta ja hento humalan kuiskaus. Maku on hyvin mieto ja vetinen. Paahteisuutta ja kotikaljaviboja löytyy. Metallisuus häiritsee. Hyvin neutraali maku, joka juuri antaa enemmän ruokajuomana, eikä pääse näin pelkästään juotuna oikeuksiinsa. Kotikaljan korvikkeena toimii hyvin ja ruokajuomana. Ihan kelpo tumma bulkki.

Kyllä/Ehkä/Ei: Ehkä ruokajuomana voisi joskus maistaa uudestaan.

Mistä: Joensuun Tokmannilta lähti mukaan.

Pisteet:
Tuoksu: 4/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 23/50

Kolme sanaa: Ruokajuomana lihan kanssa

6 thoughts on “Sinebrychoff Karhu Tumma I

 1. Luin karjalaisesta että pidät "palkittua blogia". Mitä palkintoja tämä blogi on oikein saanut? Tietääkseni suomessa ei ole mitään virallisia palkintoja blogeille. Tosin olen minäkin saanut palkinnon piirustuksistani; Sisko palkitsi minut uudella lilalla tussilla. Olenko siis palkittu piirtäjä? Pitäisi hieman miettiä kun lehdille kertoo olevansa palkittu varsinkin kun asiaa ei sen enempää avata jutussa. Kirjailija voi olla palkittu esim. Finlandia palkinnolla.

  1. Hei,
   Itse en ole edes vielä juttua päässyt lukemaan.
   Sen voin sanoa, että kyllä minä mietin mitä kenellekin puhun ja en ole missään vaiheessa puhunut palkitusta blogista.

   Ainut maininta ns. palkinto mitä olen saanut on Suomen suurimman olutsivuston/foorumin vuosittaisessa äänestyksessä valinta vuoden 2013 parhaaksi suomalaiseksi olutblogiksi. Tämäkin titteli meni tasan toisen blogin kanssa.

   Suosittelen, että kannattaa lukea lehtijuttuja pienellä varauksella, koska harvoin niitä pääsee haastateltavat ihmiset oikolukemaan.

   Onnittelut piirustuspalkinnosta 🙂

   ps. jutussa ei ole sen enempää avattu mitään "palkinto" juttuja, koska haastattelussa ei ole missään vaiheessa tällaisista puhuttu.

 2. Onkos pian arvostelua uudesta Karhun Tummasta lagerista, myydään 4,6% ja 6%

  1. Mitä varten haluat jaskankaljalta arvostelua oluesta, kun se on vain yksi perusjamppa muiden joukossa? Ymmärtäisin jos kaveri olisi pitkän kokemuksen omaava ammattilainen tmv, mutta että tämän tason blogisti, niin ei kovin paljoa kannattaisi perustaa omia mielipiteitä tämän kaverin maisteluihin. Osta ihan itse se olut ja maistelet, et sinä siihen ketään jaskankaljoja tarvi.

  2. Ei ole vielä nämä sattuneet vastaan, mutta eiköhän näistäkin juttua jossain vaiheessa.

  3. En minä olekaan mikään ammattilainen, mutta jokuhan sinutkin on tänne tuonut lueskelemaan perusjampan höpinöitä. Nämä ovat yhden ihmisen arvioita siinä missä ammattilaisenkin tekemät arviot. Mielestäni kaikki arviot ovat yhtä arvokkaita eikä arvion arvoa pysty ammattitaidolla mittaamaan. Kyseessä on makuasiat ja esim. kun oluita pisteytetään Olutopas.info tai Ratebeer.com -sivustolle niin perusjampan ja ammattilaisen pistemäärä on samanarvoinen. Kiitoksia kommentista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *