Kukkoileva iltapala – Kukko Pils ja Kukko Pils -olutnakki

Pari päivää sitten kävin lähikaupassa ruokaostoksille ja kävellessäni makkaratiskin ohitse huomasin tarkalla sivusilmälläni tutun näköisen linnun. Tämä lintu oli Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko ja se komisti nakkipakettia. Siinä en ehtinyt silmiänikään räpsäyttää, kun yksi paketti Laitilan Kukko Pils-olutnakkeja heilahti ostoskoriin ja samalla oluthyllystä mukaan lähti myös muutama tölkki Kukko Pilsiä.

Laitilan Kukko Pils-olutnakki on Perniön Liha Oy:n valmistama nakki, jonka valmistuksessa on käytetty Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Pilsiä. Lihapitoisuus näissä nakeissa on 83 % ja alkoholia 0 %.

Tässä linkki, josta saa lisää infoa tästä nakista.

kuva: pernionliha.fi

Illalla olikin sitten aika valmistaa kukkopainotteinen iltapala ja tässä tulee resepti:

Ainekset:

  • 3 tlk Kukko Pils (tölkkien koko on kokin valittavissa)
  • 1 pkt Laitilan Kukko Pils-olutnakki
  • Foliota tai makkarapussi
  • 1 sauna

Valmistus:
Avaa ensimmäinen Kukko Pils –tölkki ja kaada se lasiin. Ota pari kunnon kulausta oluesta, että saat oikein luistavan startin tälle vaativalle kokkausurakallesi. Käy laittamassa sauna päälle. Sitten ota yksi hörppy olutta ja rupea avaamaan nakkipakettia. Ota reilu siivu foliota ja lado nakit siihen päälle tai jos sinulla on makkarapussi, niin heitä nakit pussiin. Ota hörppy oluesta ja kaada nakkien päälle hieman olutta. Sulje paketti tiiviisti. Kun sauna on tarpeeksi lämmin, niin laita nakkifoliopaketti kiukaalle ja katso ettei vaan osu vastuksiin. Jos osuu vastuksiin, niin sitten sinulla on liian vähän kiviä kiukaassa ja on aika lähteä kivikaupoille.

Nakit paketista pakettiin…

…ja paketti kiukaalle!

Ota jääkaapista seuraava Kukko Pils –tölkki ja siirry suihkun kautta saunaan kypsentämään ruokaasi. Saunanlauteille mukanasi tullut tölkki toimii sopivana mittarina, että milloin ruoka on valmista. Avaa tölkki ja rupea hävittämään sen sisältöä vähitellen särpien olutta ja löylyä viskoen. Kun olut on tölkistä hävinnyt ja kiukaan kivet ovat saaneet tarpeeksi vettä päällensä, on aika siirtyä ruokailemaan. Ajallisesti se kestää n. 20 minuuttia, että nämä nakit kypsyvät (huom. kiukaissa, oluenjuojissa ja löylynheittokäsissä on eroja). Hyvä sääntö on, että jos ne rupeavat mukavasti tuoksumaan, niin se alkaa olla valmis. Jos rupeaa haisemaan palaneen käry, niin sitten meni pikkusen ylikypsäksi. Kanna patalappujen avulla paketti keittiöön ja suihkuttele itsestäsi hiet pois (ei siis keittiössä vaan suihkussa). Muista pestä korvienkin takaa. Kuivaudu ja siirry vatsa nälkää huutaen keittiöön.

Ota kolmas Kukko Pils –tölkki jääkaapista pihalle, sihauta auki, kaada lasiin ja avaa varovasti foliopakkaus (se nimittäin höyryää). Ihaile tätä mestarillista kokkausurakkasi lopputulosta, taputa itseäsi olkapäälle ja palkitse kunnon kulauksella olutta. Heittele nakit lautaselle ja kiskaise sinappia siihen nakkien vierustalle. Siitäpä eikun tasaiseen tahtiin hävittämään lautaselta nakkeja ja lasista olutta. Tahti on: nakki, olut, nakki, olut, nakki, nakki, olut, nakki, olut. Aloita kierros tarvittaessa alusta. Pidä kuitenkin huolta, että makuelämys päättyy olueeseen, jolla voit huuhdella kurkkuusi viimeisetkin nakin riekaleet.

Sitten eikun kaikki nakkiostoksille ja kokkailemaan!

Tähän loppuun vielä laitetaan Rauman sahtikuninkaan eli Reittausblogin Harrin mietteitä tästä nakista:

Reittaus-TV special: Kukko Pils -olutnakki  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *