BrewDog Alpha Pop

BrewDog Alpha Pop

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Nyt arvioinnissa on BrewDog Alpha Pop, joka on ollut maitokauppojen valikoimassa ainakin parisen kuukautta. Otin sen maisteluun heti, kun se kaupan hyllystä löytyi, mutta arvion julkaiseminen jäi roikkumaan. Eilen minulle tuli viestiä yhdeltä blogini lukijoista ja hän halusi kuulla mielipiteeni tästä oluesta. Eikun kaivamaan muistiinpanot esiin ja tässä on arvioini Alpha Popista.

Alpha Popissa on käytetty ohramaltaan lisäksi myös ruista.

Panimo: BrewDog

Maa: Skotlanti

Tyyli: Erikoisvilja (RuisPA)

Voltit: 4,6 %

Humalat: Columbus ja Ahtanum

Reilulla vaahdolla päällystetty keltaoranssi olut. Tuoksussa sitrushedelmää ja rukiita. Mäntymetsä ja karamellisuus ovat myös läsnä. Maultaan melko voimakkaasti humaloitu olut, jossa ruista on, mutta ei liikaa. Liika ruis helposti rupeaa ainakin allekirjoittaneella tökkimään. Tässä oluessa sitä on juuri sopivasti. Trooppista hedelmää ja hieman makea.

Positiivisesti yllätti tämä olut. Maitokauppavahvuiseksi olueksi erittäin hyvä ja miellyttävä juoda. Makuun olisi toivonut hieman pehmeyttä, kun nyt jää hieman liian karkean oloiseksi. Kevyt, mutta ei vetinen. Melko hyvin on pysynyt tasapainoisena.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä tätä ihan mielellään juo.

Mistä: Joensuun Prismasta kävin ostamassa eli maitokaupoista löytyy.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50
Kolme sanaa: Rapsakka rukiinen olut

2 thoughts on “BrewDog Alpha Pop

  1. Markettioluista puheenollen. Huomasin paikallisessa Citymarketissa Gypsy INC:n puteleita ja näyttivät ainakin mielenkiintoisilta.
    Onko siellä päin näitä tarjolla ja jos on niin oletko ajatellut kokeilla?

    1. Täällä Joensuussa en ole kaupan hyllyllä niitä nähnyt ja olutravintola 60's Palaverissa, niitä oli mutta loppuivat ennenkuin ehdin paikan päälle.

      Ne kyllä vaikuttavat melko mielenkiintoiselta, että jos vastaan tulisi, niin voisi kokeillakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *