Adnams Jack Brand Innovation IPA

Adnams Jack Brand Innovation IPA

Nyt on vuorossa Adnams –nimisen brittipanimon olut, joka tottelee nimeä Jack Brand Innovation IPA. Tämä Innovation IPA on ensimmäinen Adnamsin Jack Brand –olutsarjasta. Jack Brand –olutsarja on tehty kunnianosoituksena entisaikojen oluenpanijoille. Tämän olutsarjan oluissa on jotain vanhaa historiallista ja myöskin uutta ja modernia. Innovation IPAn valmistuksessa on käytetty Columbus –humalaa ja vehnää.

Adnamsin oluita löytyy aika hyvin maitokauppojen hyllyistä, koska panimon valikoimassa on paljon Bittereitä, Golden Aleja yms. jotka ovat pääasiassa niitä harvoja oluita, jotka taittuvat tähän saatanalliseen 4,7 % -rajaan. Itse olen aikaisemmin maistanut Adnamsilta Ghost Ship –nimisen oluen, joka oli yllättävänkin hyvä olut.

Mennäänpäs tutustumaan olueeseen, jossa yhdistyvät uusi ja vanha.

Panimo: Adnams

Maa: Englanti

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,7 %

Olut saa pinnalleen tiukan kaksi sormen mittaa vaativan vaahdon, joka jättää hävitessään melkoisesti pitsiä lasin reunoille. Väriltään oranssinkultainen.

Tuoksu tuntuu aromakkaasti humaloidulta, greippisen sitruksinen, hieman vehnäinen ja trooppisia hedelmiäkin on sekaan heitetty. Lupaavalta vaikuttaa maistelua ajatellen.

Maultaan erittäin greippinen olut, jossa keksimäistä maltaisuutta ja vehnäisiä piirteitä. Trooppisia hedelmiä on heitelty reilulla kädellä ja humalan katkerot antavat mukavan potkun makuhermoille. Ei mikään perinteinen BrittiIPA, vaan humalointi ja katkerot menevät jo helpostikin Jenkki –akselille. Juotava IPA.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Miellyttävä IPA kaikin puolin. Tällaisia juo mielellään. Ei liian hyökkäävä. Ei  mikään extreme IPA, mutta ei se tarvii aina ollakaan.

Mistä: Sain pullon maistoon kavereltani. Löytyy ainakin Saveur-Bieren valikoimasta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 36/50

Kolme sanaa: Brittiläinen modernilla twistillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *