St Feuillien / Green Flash Belgian Coast IPA

St Feuillien / Green Flash Belgian Coast IPA

Yleistä: Nyt arvioinnissa on kahden loistavan, mutta hyvin toisistaan poikkeavan panimon yhteistyön tulos. Tämä olut on Belgiassa St Feuillienin panimolla valmistettu Green Flashin West Coast IPA. Tämän arviointiin ottamani pullon sain kaveriltani, joka kävi elokuun paikkeilla Amsterdamissa ja pyörähti myös Belgian puolella. Tää olut on hieman eri mitä on tänäkin syksynä ollut muutamissa olutravintoloissa saatavilla. Se ravintoloista löytyvä oli 8,1% 95 EBUinen West Coast IPA (Double India Pale Ale), jonka harmikseni unohdin käydä maistamassa.

Belgian Coast IPA on ainakin lukemani perusteella yksittäin erä, eikä sitä ole ainakaan vielä pantu uudestaan. Mennäänpäs katsomaan, kuinka näiden kahden panimon yhteistyö toimii.


Panimo: St Feuillien ja Green Flash Brewing (Pantu Belgiassa St Feuillienin panimolla)

Maa: Belgia

Tyyli: India Pale Ale (Belgi IPA)

Voltit: 7,5 %

Lasiin kaatuu erittäin reilusti vaahtoava olut. Kullankeltainen, hieman oranssi ja sameahko. Reilusti pitsiä jää lasin reunoille. Tuoksu on belgihiivan ja hedelmien täyttämä. Maku on yhdistelmä voimakasta sitruksista humalointia ja belgihiivaa. Trooppisen hedelmäinen ja yrttinen olut.

Virkistävä olut joka poikkeaa huomattavasti peruskaavoista. Nämä kaksi loistavaa panimoa ovat yhteistuumin saaneet valmistettua parhaan Belgi IPAn jota olen tähän mennessä maistanut! Mikään osa-alue ei syrjäytä toista, vaan toimivat kivasti keskenään.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllähän tällaista uudestaankin joisi.

Mistä: Sain kaverilta. Kiitos Teemulle pullosta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50

Kolme sanaa: Jenkki Belgia combo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *