Kotioluet: Maistila Double Bomber

Maistila Double Bomber

Yleistä: Viime reissullani Helsinkiin kävin kolme päivää pyörimässä Olut & Viski Expossa ja samalta reissulta sain myös Maistilalta pullollisen olutta mukaani. Maistila on oululainen olutpaja, jossa oluita valmistelee Harjun veljekset Riku ja Joni. Tällä hetkellä kyseessä on vielä kotipanimo, mutta ensi vuoden aikana heillä on tavoitteena aloittaa kaupallinen toiminta. Maistila on tehnyt kollaboraatio-oluita mm. Panimo Hiisin kanssa ja Expossakin on oli saatavilla heidän yhteistyöntulos nimeltä Two Bad!

Saamani olut on pullotettu hieman reilu viikko sitten, joten kyseessä on erittäin tuoretta tavaraa. Olut on työnimeltään Double Bomber ja se on tyyliltään Tupla IPA. Maistilan Riku heitti minulle seuraavanlaista kommenttiä tästä oluesta:

”Voltteja on tanakat 9,3 % ja IBUja laskennallisesti pyöreät 100. Mallasrungossa on vehnää (monessa eri muodossa), pilssiä ja paria sorttia belgikarkkia, siitä väritys. Humalapuoli on Australialaisen Galaxyn, Uusi-Seelantilaisen Motuekan ja klassisten Ameriikkalaisten Cascaden, Centennialin, Citran ja Simcoen liitto. Hiivana Belgi Wit. Ajatuksena oli tehdä marraskuun ankeuteen sitruksisen raikas, mutta tuhtirunkoinen ja iskevä vehnäipa, jossa myös maltaan makeus saa maistua.”

Varsin erikoiselta kuulostaa tämä olut, joten otetaanpas sitten maistoon ja katsotaan mitä siitä löytyy.

Käykääpäs tsekkaamassa Maistilan Facebook-sivu!

Panimo: Maistila

Maa: Suomi

Tyyli: Double IPA

Voltit: 9,3 %

Katkerot: 100 EBU

Humalat: Galaxy, Motueka, Cascade, Centennial ja Simcoe

Muuta: Hiivana käytetty Belgi Wit.

Ulkönäkö: Oluen päälle tulee erittäin pieni vaahto. Pari senttinen ja kupliva. Väriltään tumma punaruskea. Näyttää väriltään lähes samalta, kuin perusolutpullo. Ulkönäkö ei hirveästi huokuttele, mutta kyllähän se maku lopulta ratkaisee.

Tuoksu: Tuoksusta ensimmäisenä tulee esiin hiiva. Belgialaisia vivahteita. Vehnäinen ja hieman sitrushedelmäinen tuhti tuoksu.

Maku: Maultaan makea paksuhko hedelmänektari, jossa humalointi iskee lähes välittömästi. Belgihiivaa ja vehnäisyyttä vahvasti esillä. Sitrushedelmät jäävät pyörimään voimakkaan katkeroiden kanssa suuhun.

Tuomio: Todella monipuolisen makumaailman tarjoava olut, jossa joku hörpyllä saa jotain uutta. Voisi jopa kuvitella, että tässä on liikaa kaikkea. Paskanmarjat! Tää on hyvää! Humalointi iskee vahvana, mutta mallasrunko kuitenkin kannattelee nätisti humalan tarjoaman raskaan taakan. Tuoksu ei anna läheskään niin paljon, kuin maku. Iso peukku Maistilan suuntaan tästä hyvin mielenkiintoisesta oluesta ja vivahteikkaasta makunautinnosta. Tämä maistelemani 0,33 litran pullo oli aivan maksimimäärä, mitä tätä pystyi kerralla juomaan. Loppua kohti rupesi pikkuisen tökkimään. Ehkä tässä loppujen lopuksi onkin hieman liikaa kaikkea. 

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä tässä on potentiaalia ja varmasti erottuu massasta.

Mistä: Sain pullon käydessäni Helsingissä.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 33/50
Kolme sanaa: Monipuolinen tuhti DIPA

Kuva: Maistila Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *