Kotioluet: Donut Island Brewing #21 Lemonheads

Donut Island Brewing #21 Lemonheads

Yleistä: Muutamia viikkoja sitten kävin pyörimässä Olut & Viski Expossa ja siellä tapasin lukuisia kertoja myös Donut Island Brewingin Mika Oksasen, jolta sitten tapahtuman jälkeen sain pari pulloa maistoon. Nyt otan niistä ensimmäisen arviointiin. Tämä olut on paranneltu versio jo aikaisemmin arvioimastani #14 Lemonheadsista. Silloin maistettuani olut oli räjäyttävästi humaloitu Imperial IPA, jonka ongelmana oli yksiulotteisuus. Mallasrunko jäi vahvan humaloinnin jalkoihin. Tämän jälkeen Mika rupesi hiomaan reseptiä ja sen tuloksena tässä on nyt maistossa paranneltu versio tästä oluesta. Katsotaan onko reseptiä hiottu oikeaan suuntaan.

Tässä kakkosversiossa on mallasta lisätty reilusti ja keittoaika on ollut pitkä 90 minuuttia. Katkerotkin ovat samalla nousseet 100 EBUsta jo hurjaan 120 EBUun. Alkoholipitoisuus on 8,9 % ja aikaisemmin se oli 7,6 %. 

Panimo: Donut Island Brewing

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial IPA

Voltit: 8,9 %

Katkerot: 120 EBU

Humalat: Columbus, Summit, Chinook, Cascade ja Citra

Lasissani on kerta kaikkiaan kaunis olut. Vaahtoa kolme sormen mitallista ja väri punaruskea kuparinvärinen. Tuoksusta selviää heti kättelyssä, että ei tämä mitään Session IPA ole, vaan nyt olemme tuhdimman oluen äärellä. Kypsiä trooppisia hedelmiä, karamellimallasta ja humalointi iskee vahvasti. Maku on nidottu voimakkaan sitruksinen humaloinnin ja maltaan ympärille. Humalointi erittäin voimakasta, mutta ei olla menty överiksi. Mallasrunko on tukevassa kunnossa. Taustalla on pientä alkoholin tuntua. Tässä oluessa on tullut huomattavaa parannusta aikasempaan ja mallasrunko on huomattavasti vahvempi ja jaksaa kannatella voimakkaan humaloinnin tarjoaman raskaan taakan.

Oli kyllä erittäin maistuva Tupla IPA ja kannatti hioa reseptiä!

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50 

Kiitoksia Mikalle oluesta!

Niin voimakkaasti humaloitu, että rupeaa korkkikin taipumaan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *